Haartjes verfroller van verf verwijderen

Klusvrouw123

  • #1
Hallo,

Wij hebben met deze warme periode in de vroege ochtenduren geschilderd. Het was toen nog koel qua temperatuur. Toch zien wij op het plafond van de woonkamer resten van de roller zitten terwijl de verf al een week is opgedroogd.

Op een ander oppervlak hebben wij dit voorzichtig los gemaakt en vervolgens ontstond er een blaar. Erg balen! Nadat het volledig droog was dit opgeschuurd en opnieuw wit geverfd. Dit heeft niet geholpen.

Kortom hoe kunnen wij deze zichtbare blaasvorming herstellen en hoe verwijder je zonder beschadigingen de opgedroogde haren in de verf zonder daar ook een blaar in te trekken?

Ben benieuwd!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De verf hecht niet goed aan de ondergrond, daarom on staat er een blaar omdat je de verf lostrekt van de ondergrond.
En een goede roller of kwast verhaard niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Waarschijnlijk is de verf te snel gedroogd door de hitte.
Het is veel werk maar als jet het goed wilt hebben dan moet alles er weer af en dan goed ontvetten.
Schilderen/sauzen boven de 20 graden kun je beter niet doen om hetzelfde probleem te voorkomen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is nu veel te warm voor schilderwerk. Ook in de ochtend. Het zijn tropische nachten (want ruim boven de 20*C) dus het koelt amper af.

Het komt misschien niet goed uit, maar boven de 25 graden is schilderen niet aan te bevelen. Rond de 20 graden is ideaal en voor jezelf ook nog eens veel prettiger.
 

Emiel1

  • #5
Ik heb afgelopen dagen veel geschilderd. Maar niet met verf op waterbasis ! Verf vloeit mooi bij wat hogere temperaturen en droogt daarna ook snel. Alleen niet in de volle zon schilderen, want dan kunnen er blaasjes ontstaan (evt. beschermen tegen direct zonlicht door er iets voor te zetten, zodat werk in de schaduw kan drogen).. NB ook 's avonds is mooi tijdstip om even te schilderen in wat gematigder temperaturen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Plaats eens wat foto's van de haren en beschadiging.

Een roller heeft toch maar hele kleine haartjes. Moeten die nu nog echt verwijderd worden? Tijdens het schilderen meteen verwijderen heeft altijd de voorkeur, anders liever laten zitten.
 

VDO TV

  • #7
Ik zou de verf er idd van af halen de reden dat de verf niet goed hecht houd eigenlijk in dat de ondergrond wellicht onbehandeld is voor dat je gaat verven moet er eigenlijk voorstrijk op zo ben je niet de helft van je verf kwijt en kan deze goed hechten dit is aan te raden bij plafonds van beton maar helemaal bij een plafond van gipsplaat de volgende optie is stuken dus voorstrijk erop stuken weer voorstrijk en verfen maar lees daarbij wel altijd goed het etiket de meeste middelen mag je idd niet verwerken bij te warm weer ivm gezonheidsproblemen schaf goed matriaal aan want goed gereedschap is ook het halve werk succes

Bedankt voor je reactie, lees de forumregels ten aanzien van promoten van eigen produkten. mod
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
7
8
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu