Stukje muurverf is losgegaan bij het verwijderen van tape

Strider

 • #1
Zondag wilde ik een keer een nieuw soort groene af plaktape proberen bij het het verven van een tweede kleur in de kamer van mijn vriendin. De randen zijn redelijk goed gelukt, niet veel last gehad van bleeding, maar het verwijderen van de tape resulteerde in het verwijderen van ook een stukje muurverf :(

Misschien dat de hechting niet optimaal was, maar ik ben naderhand veel reviews tegengekomen waarbij ik niet de enige ben geweest die met dit probleem te kampen heeft gehad. Al mijn muren zijn op dit moment strak, dus ik wil dit graag ook oplossen, maar ik heb geen hoe ik dit het beste kan aanpakken. Het zit namelijk ook nog eens dicht bij de overgang naar de andere kleur:

 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
 • #2
Dit probleem voorkomt u door...niet af te plakken. U leest zelf dat veel mensen dit probleem tegenkomen. Het beste is echte met een lyonspenseel of besleten kwast te besnijden. en echt, mensen denken dat dan het resultaat niet strak is maar met tape is het vaak minder strak.

Vanuit het midden van de beschadiging naar de randen toe glad schuren tot een gladde overgang is verkregen. Als het niet te diep is kunt u bij werken met dezelfde muurverf en een radiatorrollertje. Deze is over het algemeen wat grover.
 

Strider

 • #3
Nou, ik ben achteraf pas reviews gaan lezen over deze tape, en toen las ik dat er erg veel mensen zijn die dit probleem hadden. Laatste keer dat ik het ga gebruiken.

Ik weet dat geen tape het beste is, maar dan gaat het bij mij nog geen rechte lijn worden. Wellicht dat paarse tape beter is?

Maar goed, het schuren is nogal lastig omdat er nauwelijks een verf rand over is tussen de grijze wand en de witte wand. Voor dat ik het weet ben ik de grijze wand ook aan het schuren. Heb je daar nog advies voor :-).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #4
Ik gebruik dan een stukje dunne aluminium plaat (0,2 mm) die ik tegen de muur hou die beschermd moet worden.
De hoek mooi strak krijgen lukt ook zo maar dan moet het plaatje aluminium schuin in de hoek staan en de verf tamponnerend opbrengen zodat er niets achter het plaatje loopt.
Na het tamponneren nog een keer er overheen om de oppervlaktestructuur van de verf gelijk te krijgen, dat hoeft niet zo strak in de hoek want geen mens die dat ziet.

Ik krijg ook nooit zo'n mooie rechte hoek met uit de hand schilderen, als een schilder het doet lijkt het altijd mooier, voor een gedeelte ook te wijten aan het feit dat eigen werk vaak kritischer beoordeeld wordt dan dat van anderen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
 • #5
Met paarse tape moet u heel snel zijn: het plakt nauwelijks op een minerale ondergrond.
Koop een spackmes van 40 cm. Dit stucadoorsgereedschap kunt u ook gebruiken ipv tape door hier langs te kwasten. Wel regelmatig schoonmaken.

Druk het mes in de hoek bij de beschadiging. Zo komt u niet in contact met de andere muur en kunt u de plek vlak schuren.
Strakke lijnen schilderen leert u niet op internet of uit een boek, noch met goedbedoeld advies: het is een kwestie van ervaring en oefening.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #6
Jij hebt makkelijk praten. :wink:
Als je in het vak zit krijg je wel ervaring , als gemiddelde klusser krijg je die ervaring nooit of je moet wel heel erg van schilderen houden.
Grotere klussen op schildergebied laat ik mooi door de vakman doen maar zo nu en dan moet je wel eens wat. (van de chef thuis)
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
 • #7
Zo is dat Jan, maar wie vaak dicht bij het vuur zit brandt als eerste z'n handen en die ervaring deel ik graag met mijn medemens of de doe-het-af-en-toe-zelver.
:mrgreen:
 

Strider

 • #8
Ik moet nog een paar muren verven en dan ben ik klaar, ik verwacht niet dat ik voor die tijd een kaarsrechte lijn kan trekken ;).

Ik heb ook een keer een spackmes gebruikt, maar ik merkte regelmatig dat de verf achter de spackmes doorliep. Is er een andere kleur tape die ik beter zou kunnen gebruiken dan paars (roze, blauwe?)? Ik kan het spackmes wel proberen te gebruiken tijdens het schuren.
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #9
Ik heb ooit van een schilder een stukje lamel van een luxaflex waar een roerhoutje aan gelijmd was gekregen.

Reuze handig, je drukt hem in de hoek en schildert er langs.
Even over een doekje vegen om hem schoon te maken op de rand en het volgende stukje schilderen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
 • #10
Beste,

Er staat ook duidelijk bij dat u het spackmes of wat dan ook voor afdekking regelmatig moet schoonmaken omdat de verf erachter kruipt.
U moet kiezen tussen de 2 kwaden :lol: : rechte lijnen trekken lukt niet en met plakband trekt u de verf eraf.

Dan blijft de lamel, het spackmes of het aluminium plaatje over.

Wilt u toch tape gebruiken, gebruik dan paars.
 

Strider

 • #11
Haha, dat begrijp ik, maar dan loopt het er nog soms onderdoor Kees :wink:

Wat vindt u van deze methode: paarse tape aanbrengen, dan met een penseeltje de verfkleur van de andere muur op de rand van de tape aanbrengen. Laten drogen (2-3uur), en daarna met de nieuwe kleur hier overheen verven? Als er bleeding zou optreden, zou dit dit door dezelfde kleur niet opvallen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
 • #12
Ik denk niet dat nat geworden paarse tape zo lang blijft hangen :(
 

Strider

 • #13
Jammer zeg, en met blauwe of roze tape trek ik natuurlijk de verf misschien mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu