Verf gezocht.

klusstudent25

  • #1
Beste klussers,

Drie jaar geleden is m'n appartement gewit door een schilder. Nu, in de loop der tijd, zijn er aan het appartement wat dingen veranderd, denk aan een andere lamp, of spiegel, of andere schakelaars, e.d. waardoor sommige stukken niet geverfd zijn (meteen een les voor in de toekomst: als er wordt geschilderd, zoveel mogelijk zaken weghalen zodat er achterlangs geschilderd kan worden).

Ik wil dus sommige stukjes gaan bijschilderen.

Nu heb ik destijds een foto gemaakt van de verf die de schilder gebruikt heeft. Alleen zie ik dat deze in enorm grote afname hoeveelheden van 10L beschikbaar is. Nu heb ik op het moment eigenlijk maar een halve liter nodig. Met het oog op de toekomst - en alles wat nog gaat komen - mag dat wel wat meer zijn, dus laten we zeggen dat 2,5 L de max is.

Welke soort verf (ik heb goede ervaringen met Sigma) kan ik kopen die vergelijkbaar is? Zodat verschil minimaal zichtbaar is?

IMG_5202 2.jpg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou gewoon een goed merk kiezen en die verf in kleur RAL9016 (=verkeerswit) laten maken.
Ook al zou je hetzelfde type kunnen kopen dan nog kun je mogelijk kleurverschillen krijgen omdat
de oude verf misschien al wat verkleurd is.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Sterker nog, verschillende types muurverf- mat / zijdeglans / spacklatex etc. - van eenzelfde fabrikant in de gewenste kleur RAL 9016 kunnen al kleurverschil geven. Als u niet een gehele muur wilt overschilderen is idd het opzoeken van een fabrikant die wel in 1liter levert het meest voor de hand liggend. Met bijbehorend kleurverschil.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De gebruikte kwast/roller maakt meer verschil dan het merk.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Roller of kwast maakt het verschil in kleur ? Leg eens uit ? Ik weet ook niet alles na een halve eeuw in de verf en leer er graag nog wat bij.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Niet qua kleur maar wel qua structuur. En dat kan weer gevolgen hebben voor de glans.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Beste Bert,
Sauswerk waar je niet volledig de aansluiting kunt maken met een roller ( langs een kozijn bijvoorbeeld) besnij je met een platte kwast, daarna zo dicht mogelijk met de roller er langs. Nou moet je heel goed kijken wil dat verschil op gaan vallen. Maar dat was mijn vraag niet. Ik wil graag weten wat een kwast of roller er toe doet dat dit verschil maakt in kleurresultaat als je 2 dezelfde kleurnummers van verschillende fabrikanten gebruikt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik bedoel te zeggen dat een structuurverschil waarschijnlijk meer opvalt dan een (klein) kleurverschil.

Uiteraard is de hele muur overschilderen het beste.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu