Verf geeft vellen , advies aub

Ciel

  • #1
Hallo , Ik heb woensdag de sleutel van een nieuwbouw woning gekregen. Nu werd deze opgeleverd met kale betonnen muren. Nu heb ik deze dicht gesmeerd met fix en finish en daarna voorgestreken met een voorstrijk voor structuurverf. Nu heb ik de uiteindelijke structuurverf erop gesmeerd, maar deze geeft soms hier en daar hele vellen. Het probleem is heel men huis is al voorfgestreken en ik ben me ten einde raad, kan iemand mij vertellen wat ik nog kan redden en hoe of is er geen weg meer terug ?

Vriendelijke groet

Machiel
 

Fiesiekus

  • #2
Denk dat er nog vocht in de muren zit, uitwasemt en onder de latex druk opbouwt. Uiteindelijk wordt de dampdichte latex eraf geduwd, hoewel ik dan eerder blaasjes zou verwachten. Of er is iets mis met de hechting van latex op de voorstrijk.

Blijft de voorstrijk wel overal goed vastzitten? Wat staat er op de verpakking van de voorstrijk over de dampdichtheid ervan of over het aanbrengen op/over nieuwe muren??
 

Ciel

  • #3
De voorstrijk is speciale voorstrijk voor structuurverf , er zit ook een korrel in , en er staat niks bijzonders over dampdichtheid of nieuwe muren, staat gewoon stofvrije en vetvrije ondergrond hebben en smeren maar, dus dat heb ik gedaan. Op het grootste gedeelte van de muur hecht de hoofdverf wel op de voorstrijk, maar soms kom ik in 1 keer een meter tegen waar het gewoon een vel blijft die ik er zo af schraap en wat ook bol gaat staan, moet ik deze plekken alsnog ergens mee bewerken ? want ik ben gelukkig op de logeerkamer begonnen , maar ik hou men hart vast met de woonkamer.

groet Machiel
 

Fiesiekus

  • #4
Denk dat je toch eerst moet uitvogelen wat de oorzaak is, voordat je verder gaat. Die voorstrijk blijft overal goed zitten?
 

Ciel

  • #5
Ja , die blijft overal keihard zitten, ik ga effe vogelen. dank je voor de moeite.

groeten Machiel
 

EGeen

  • #6
Ikzelf houd altijd een dikke maand aan voor het verven van gestort beton. Voor nieuwe betonmuren lijkt mij dit ook een goede tijd om aan te houden. Is er misschien te snel overheen geverft ? Het is nieuwbouw, is het misschien te koud/vochtig in het huis? Zijn even snelle wilde gokken aangezien niet de gehele situatie te zien is.
 

Ciel

  • #7
Ik ben gisteren naar de bouwmarkt gegaan , want hoe verder ik ging verfen , hoe meer vellen er af kwamen. Waarschijnlijk had ik de muren moeten voorstrijken voordat ik er überhaupt iets mee ging doen , dus voor de fix en finish. Maar nu heb ik spul gekregen om het te isoleren, iso fix ofzo, een soort melkachtige substantie die moet ik gewoon over de voorstrijk heen smeren en die zal dan theoretisch door alle lagen heen trekken richting het beton en fixeert de boel zodat het alsnog allemaal gehecht zit en klaar voor de hoofdverf, ik weet niet of het gaat liukken maar ik laat het wel weten.

Vriendelijke groet

machiel
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
Nee. Uit praktijkervaring en een dag afschuieren: de boosdoener hier de de fix&finisch :

Doordat het water aan de structuurverf direct door de fix wordt onttokken onstaat er tussen beton en fix een luchtlaag ( bobbels en vellen).

U rolt, zeker met een structuurroller, de aangebrachte verf inclusief de fix weer van de wand.

U dient dus het aangebrachte werk geheel met een plamuurmes af te steken.

U dient de muur eerst voor te behandelen met Betonkontakt. Behalve als uitstekende hechtbasis voor gipsproducten geeft dit middel ook een goede basis om f&f aan te brengen. Dit product bevat ook structuur en dient uitstekend als hechtbasis voor structuurverf en heeft ongewenste zuiging op. U kunt het met een vachtroller aanbrengen.

Plak wel de omgeveing af wat het kan behoorlijk spetteren.
 

Ciel

  • #9
Oei , dan ben ik veel verder van huis , want heel men huis staat al in de fix en finish en ook al in de voorstrijk, ik heb nu alleen de logeerkamer afgekregen, beetje tobben , in den beginne lieten de vellen los en heb ik ze er af gehaald , toen weer een dagje gedroogd , volgende dag weer er overheen. en laag op laag lukte het wel.
Ik stel je advies op prijs , maar ik heb geen weg meer terug , ik kan niet heel men huis weer afsteken , want die voorstrijk is keihard dus dat gaat me nooit lukken. Ik heb nu de andere kamer ingeveegd met die isofix, moest 24 uur drogen. Dus vandaag ga ik testen of het lukt , dus heb ik een laag fix en finish , voorstrijk erover en dan gisteren die isofix daarover. Dus we gaan het meemaken.

bedankt , ik kom nog terug,

vriendelijke groet

Machiel
 

EGeen

  • #10
Kees, ik heb dan even een vraagje tussendoor, ben altijd op zoek om meer te leren vandaar. Fix&Finish is toch een gewone afwerklaag op basis van gips. Waarom is een simpele voorstrijk om de zuiging uit het gips te halen is dat dan niet voldoende? Waarom zou je dan Fix&F nog gebruiken?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #11
Beste Egeen: deze meneer wil zijn muren STRUCTUREN. Daarom gebruik je het middel wat ik beschreef. Het geeft meer grip aan de structuurverf, omdat het voorzien is van een korrelig hechtmiddel wat speciaal is ontwikkeld voor beton(kontakt).

F&F is in de DHZ sector zeer populair om beton te egaliseren: grindnesten, gietgallen e.d. Die miljoenen gaatjes zijn dan rap op te vullen. Maar F&F blijft blokkenlijm...

Een te gladde ondergrond is minder geschikt om te structuren, zeker als men een vachtroller gebruikt. Het kwartszand zie je dan als aanzetten in je werk op bepaalde plaatsen opgehoopt. Narollen met een structuurroller is dus noodzakelijk.


Ga je gewoon latexen over beton, dan kun je volstaan met een voorstijklaagje vedunde muurverf of aquafix, geen enkel probleem. Wel natuurlijk de bekistingsolie van het beton verwijderen.

Het probleem met f&f is, zoals ik al beschreef, dat het onmiddelijk vocht onttrekt aan de muur- of structuurverf. Met een vachtroller kun je dat nog redden, maar door de mechanische kracht die je op de structuurroller zet om de gewenste structuur te bereiken rol je de f&f weer van het beton af.

Je kunt natuurlijk de F&F weer gaan voorstijken met verdunde latex, maar je mist dan het voordeel van de goede hechtbrug die betonkontakt geeft.

Maar misschien heeft deze meneer geluk. met niet te veel kracht op de structuurroller zou het kunnen lukken.
 

Ciel

  • #12
Hallo , ben ik weer , ben effe bezig geweest.

Naar mijn idee problem solved. Heb alles nog nagestreken met iso fix en het lijkt nu goed te gaan , de hoofdverf blijft zitten.

Dus om het samen te vatten

Ik heb de betonnen muren dichtgesmeerd met f&F , daarna lichtjes opgeschuurd. daarna voorgestreken met voorstrijk voor structuurverf. Daarna ging de hoofdverf vellen / bladeren.

Dus heb ik alle muren nog eens met isofix ingesmeerd en dit geeft een glanzend laagje op de muur waarde hoofdverf prima op blijft zitten.

Allemaal bedankt voor jullie inbreng en veel klusplezier.

met vriendelijke groet

Machiel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu