Verdiepingsvloer isoleren - welke vloer en welk effect heeft het?

Niels1974

  • #1
Hallo,
Ik wil zelf Easycell vlokken bestellen en dan een blazer huren bij de Boels en zodoende een verdiepingsvloer isoleren. Ik ben al bezig om het trappengat op zolder af te dichten. Nu bedacht ik me dat ik nooit de verwarming boven aan heb en altijd de slaapkamer ramen op een kier. Ik woon in een jaren 50 huis en heb geen ventilatie behalve de buitenlucht. Gaat dan het effect van de zoldervloer isoleren niet teniet?

Nu is mijn vraag. Zou ik de vloer tussen de slaapkamers en de zolder isoleren of juist de vloer tussen de woonkamer/ hal en de slaapkamers en zo de warmte juist in de woonkamer houden. Dan zou ik ook het trappengat op de 1e verdieping dichtmaken. je krijgt dan een soort afgesloten tunnel naar het dak bij de trap. Ik zou dat deel dak dan nog kunnen naisoleren met pir platen die ik tegen de gisplaten aanlijm en dan afwerk met een dunne laag triplex of iets.

Ik maak dan eigenlijk mijn warmteschil nog iets kleiner. Het zolderdak heb ik overigens al geisoleerd in 2009 maar slecht met een Rd van 2,7 maar dat is wel genoeg voor een slaapkamer.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heb je al naar winddicht gekeken. Het beste is het dak van de zolder volgens de norm te isoleren.
Zelf denk ik als je het plafond van de woonkamer en de 1e verdieping isoleert het comfort van wonen omlaag gaat. Er komt een Niels2044. Het verschil in temperatuur beneden boven wordt groter.
Isoleren 1e verdieping zolder merk op dat er buizen waar water in loopt kunnen bevriezen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu