Ventilatieroosters ramen

JcNeji

  • #1
Ha mede-klussers!

Na hier ontzettend goed geholpen te zijn met mijn cv-installatie vragen, heb ik nog een vraag waar jullie hopelijk mee kunnen helpen/mee kunnen denken!

Wij hebben iemand ingeschakeld om de ramen in onze woonkamer door te laten lopen (ooit stonden er radiatoren in de woonkamer, maar sinds aanleg vloerverwarming alleen nog maar houten planken; zie foto oude situatie). Nu zijn de ramen mooi doorgetrokken (zie foto nieuwe situatie), maar door een 'miscommunicatie' (lees: de timmerman is het volgens mij gewoon vergeten) zijn de ventilatieroosters niet teruggeplaatst boven de ramen. We hebben in de keuken een ventilatierooster boven het raampje en we hebben mechanische ventilatie (die volgens mij met name voor de bovenverdiepingen bedoeld is).

Nu probeer ik het uiteraard even op te lossen met de timmerman, maar ik ga ervan uit dat dat nog stroef zal gaan. Hij mopperde al iets van afgesproken prijs voor raam en dat daarin niet ventilatieroosters in waren opgenomen en dat ventilateroosters in de ramen zou betekenen dat het glas opnieuw besteld moest worden en dat deze dus voor niets waren gekocht. Nu heb ik dus de volgende vragen:

1. is het een groot probleem dat er geen ventilatieroosters terug zijn geplaatst?
2. is er een alternatief die bijna net zo goed werkt (bijvoorbeeld ventilatieroosters in de deur laten zagen)?

Hopelijk kunnen jullie meedenken!

20220613_194735.jpg 20220628_222552.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is niet de bedoeling dat je alleen boven ventileert. Ook beneden moet een goede ventilatie zijn, zeker na het plaatsen van nieuwe kozijnen (die als het goed is kierdicht zijn). Er moet een balans zijn in huis (dus ook afzuiging op de juiste plekken)

Er zijn allerlei alternatieven, zoals in deuren of in de muur. Maar in de ramen is meestal het handigst. Dat er nieuw glas besteld moet worden is het probleem van de timmerman. Hij moet leveren wat er is afgesproken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu