Ventilatiekanaal instorten voor afzuigkap

Janneman70

 • #1
Hallo vakmensen, Kan ik in een nieuw te bouwen woning een vetilatiekanaal voor mijn afzuigkap boven een kookeiland in laten storten? Het gaat om breekplaatvloeren en met alleen een platte 90 graden bocht boven de kap, kan ik recht door de gevel heen. Ik heb de afzuigkap nog niet gekocht maar ik wil wel graag 'veel m3' kunnen afzuigen. Qua maat kan ik ook eigenlijk alle kanten op, ik vraag me alleen af hoe je een (groot) ventilatiekanaal netjes afwerkt op de buitenmuur.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als u van tevoren de maten doorgeeft kan er op vrijwel elke plaats een gat gemaakt worden in de platen.
  Er moet nl. rekening gehouden worden met de wapening, achteraf is dat bijna nooit meer mogelijk.
   

  BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Voor een doorvoer in een buitengevel zijn er rvs roosters te koop.

  Let er bij de doorvoer van de afzuigkap op dat deze niet uitkomt naast een raam dan open kan of een ventilatierooster heeft o.i.d. want dan komt de kooklucht weer naar binnen.

  Denk ook aan de maximale afstand tussen afzuigkap en uitblaas.

  Het mooiste is een uitblaas op het dak.
   

  Janneman70

  • #4
  Hoe dik is de laag die bovenop de breekplaatvloeren wordt gestort? Kan daar rond 150 in of is een vierkant kanaal beter / gemakkelijker? Ik wil een vrij hoog hangende afzuikkap boven een kookeiland dus wil wel veel m3 afzuigen.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #5
  Daar kan geen rond 150 in. Ronde buis gebruik je verticaal, of opgehangen aan beugels. Voor instorten gebruik je verzinkte kokers, of speciale systemen.

  Veel m3's afzuigen betekend ook disbalans in je ventilatiesysteem. Heb je hier rekening mee gehouden?
   

  Janneman70

  • #6
  Uiteraard komt er onbalans in het ventilatiesysteem maar dat is 'slechts' gedurende een korte periode per dag. En het grote voordeel van veel m3 vind ik dat een afzuigkap dan altijd een standje lager kan. En uiteraard blijft het zonde om warme lucht naar buiten te zuigen maar ik wil absoluut geen recycle kap.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #7
  Wat er niet inkomt kan er ook niet uit.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Hoe dik de breedplaatvloer wordt, hangt af van je wensen en de overspanning e.d. Daar valt dus niets over te zeggen hier.

  Geef dit mee aan de architect. Als het op tekening staat, komt het vanzelf bij de constructeur terecht. Zorg dat de vloerconstructeur ook (al) het leidingwerk op tekening krijgt.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  1

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu