Vensterbank van vurenhout

Miranda1976

  • #1
Mijn vriend en ik willen een bredere vensterbank (360x36x1,8cm) voor in de huiskamer. Mijn vriend heeft vurenhout gekocht hiervoor. Deze hebben we gezaagd, geschuurd en in een grondverf gezet. Deze verf is om te beschermen tegen vocht en hogere temperaturen.

Nu zie ik bij de knoesten steeds meer gaatjes verschijnen, van kleintjes tot 1cm. Komt dit door de grondverf of is vurenhout eigenlijk niet geschikt in warme ruimtes? We willen de vensterbank dekkend verven.

Graag advies.

Groetjes Miranda
 

Pepjo

  • #2
Zit er een radiator onder de vensterbank ?
 

Miranda1976

  • #3
De nieuwe vurenhouten vensterbank monteren we op de oude vensterbank, de nieuwe steekt dan zo'n 6cm uit. Er ziteen radiator onder die aan staat in de winter.

Groetjes Miranda
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Tja Miranda, vuren ( sparrenhout ) is niet echt duurzaam. Het werkt veel bij wisselende vochtpercentages / temperaturen.

De harsgangen kunnen open gaan staan waardoor je die waarneemt als gaatjes als de inhoud daarvan eruit is. Gaten van 1 centimeter lijken mij meer kwasten die eruitvallen of los zitten.
 

Johanl

  • #5
Hallo.
Vuren hout heb je ook wel in goede timmer klasse,waar goede vensterbanken van gemaakt kunnen worden. Ik denk dat je naar een goede hout handel moet, in plaats van een bouwmarkt.

Gr JohanL
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Mogelijk Johan, maar het is niet duidelijk waar deze mensen het vuren vandaan hebben...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu