Vensterbank opnieuw voegen

Renedata

  • #1
Ik heb aan een zijkant van mijn huis geglazuurde tegels onder een raam. De voegen zijn in de afgelopen 20 jaar flink uitgesleten door regen en wind. Denk dat 1/3 van de specie weg is. Nu heb ik vorige week geprobeerd de voegen opnieuw op te vullen met kant en klaar metselspecie. Eerst goed schoongemaakt, dan flink nat gemaakt een tijd. Daarna gevoegd en nog een tijdje beetje vochtig gehouden.

Vandaag na stortbuien gecontroleerd maar alles was weg. Mijn vraag is hoe zou ik dit wel kunnen doen. Ik heb eerder tuinmuren zelf gemetseld en gevoegd en dat staat nu 5 jaar en nog piekfijn bij. Maar simpel een oude voeg opnieuw voegen lukt dus niet. Wie kan mij helpen met advies ?
 

Techno tim

  • #2
Geen meteselspecie gebruiken hier zit kalk in.
Het beste is voegzand en cement vermengen plus miunus 1 op 5 beetje vochtig maken en de rest weet je zelf .
 

Ralph

  • #3
Zilverzand mengen met portlandcement 1 op 2, voegen goed doorkrabben met dunne schroevendraaier o.i.d. en dan goed de stof eruit vegen.
Dan voegen met specie net zo dun als metselspecie en goed aandrukken met de zijkant van je voegspijker, laten aantrekken en schoonwassen met een spons. Sluierlaag de volgende dag met een droge doek eraf wrijven.
 

Renedata

  • #4
Techno Tim en Ralph beiden bedankt voor de adviezen. Ik zal kijken wat ik kan kopen in de bouwmarkt in de buurt en dan of zilverzand of voegzand bij het cement doen.

Met vriendelijke groet,
Rene
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu