Velux schroef dol

Jos78

  • #1
Gezien het glas van onze Velux dakramen lek is hebben we nieuwe glaselementen gekocht en deze wilde we vandaag plaatsen. Nu zit er in het scharnier een schroefje dat erin gedraaid moet worden zodat het raam (het draaideel) eruit gehaald kan worden. Bij de nieuwe generatie is dit een drukknop geworden.

Maargoed, hier nog schroeven en nu wil het dat 1 van deze schroeven dol blijkt. Maakt niet uit welke kant je opdraait, de schroef blijft zitten waar ie zit. We hebben al aardig geforceerd maar niets lijkt te helpen en gezien het raam nog terug moet en ook de komende jaren moet blijven zitten durven we niet nog meer te forceren. Nu is dit ook nog net 1 van de ramen die vrijwel continu 'gebruikt' wordt om te luchten.

Iemand advies?

Alvast bedankt.
 

Tiho

  • #2
Heb je het raam er al uit, of krijg je hem er niet uit?

Als je hem los wilt halen, kun je aan die zijde misschien de schroeven uit het kozijn halen. Doe dat niet alleen.
 

Jos78

  • #3
Frank; foto gaat helaas niet lukken. Zal kijken of ik een voorbeeldfoto kan vinden.

Tiho; we krijgen het raam er niet uit. Het gaat om de schroef die je in moet draaien om het raam te kunnen verwijderen. Gezien het een groot formaat raam betreft (94x160) - en dus erg zwaar - zijn we er niet zo happig op het scharnier los te schroeven. Ook omdat het niet heel breed is en diep in het plafond ligt waardoor je er met 2 man slecht bij kunt.

We hopen dat iemand een tip heeft deze dolgedraaide schroef alsnog weer in werking te krijgen. Andere mogelijkheid is zonder verdere schade aan het kozijn deze te kunnen verwijderen mits een vervangende schroef is te krijgen.

Wederom bedankt :bedankt:
 

Tiho

  • #4
Ik weet welke het is, hij loopt zelf vast als hij uit is en het raam dus geborgt is. Waarschijnlijk heb je geprobeert hem eruit te draaien ipv erin en te hard doorgedraaid?

Misschien kun je proberen hem een klein stukje erin te slaan, hooguit 1 a 1,5 mm en dan hopen dat hij de draad weer oppakt. Eruit kan niet, hij moet erin. Het schroefdraad is waarschijnlijk toch al stuk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu