Velux GGL206 dakraam houtrot

Weerrib

 • #1


Wij hebben 3 st. Velux dakramen GGl206 en 2st.GGL606. Degene op het Z-W de GGL206 vertoonde veel poreus hout wat ik verwijdert heb. Ook de GGL606 aan dezelfde z-w kant vertoont verkleuring van het hout in de onderste hoeken.
Vraag, op het goed blank gemaakte hout en ontvette hout wilde eerst ene primer/grondverf zetten en daarna m.b.v. een mal de hoek repareren met een 2 componenten plamuur geschikt voor reparatie grote oneffenheden. Deze Velux GGL dakramen zijn vermoedelijk bij de bouw van dit huis einde 1994 aangebracht.
Wat adviseren jullie en is het normaal dat Velux dakramen zo'n houtrot vertonen? Bij Velux klantenservice kan ik deze foto niet plaatsen. dankje Theo.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Ik zou het eerst in de houtrotstop zetten en het dan plamuren met houtrotvuller. Dat heeft nog een beetje een houtkleur.

  Zijn de afdeklijsten allemaal in orde, zitten alle schroeven er wel in, zijn dit de juiste?
   

  Weerrib

  • #3
  Daklijsten&schroeven aanwezig, juist weet ik niet. Alabastine houtreparatie gekocht, natural/vuren, ijzersterk , wat denk je? Volgens een timmerman is dit een Vluxconstructiefout, de daklijst had gewoon onderin moeten doorlopen, een hoek omgezet. zodat de regen niet langs ded daklijst richting de kopshout loopt.
   

  Tiho

  • #4
  Ik denk dat dat vrij standaard is. Flauwe dakhelling? Dat de wind er makkelijker onder kan?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu