Veel condensvocht aan binnenkant ramen dakkapel (badkamer)

CD2016

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb in het huis waar ik nu in woon vanaf de verhuizing (2-3 jaar) veel condens aan de binnenkant van de dakkapel ramen (hier zit alleen een badkamer).
Het zijn 'gewone' dubbelglas ramen (geen HR++) in houten kozijnen, dakkapel zelf is vermoed ik 20 a 30 jaar oud (aantal jaar na de bouw geplaatst), het huis zelf is uit 1987.

Ik heb al een nieuwe krachtige ventilator met vochtsensor geplaatst en de oude vervangen (zit in de zij-muur van de dakkapel direct naar buiten). Echter dit helpt wel bij het douchen etc, maar de 'nachtelijke' condens wordt er niet mee opgelost (hij staat snachts ook de hele tijd aan, wat ook weer geluidsoverlast maakt). Vooral nu het herst/winter is wordt dit condens probleem groter.

Ik heb ook de hele dag/nacht de badkamer deur open gelaten, dus aan aanzuig-lucht voor de ventilator geen gebruik. De radiator in de badkamer staat meestal op een hele lage stand omdat de badkamer vaak mee wordt verwarmt door de overloop etc.

Mijn vraag is, heeft het vervangen van het kozijn naar kunststof met HR++ glas zin om dit probleem op te lossen?
Ik kwam ook de optie gehele dakkapel-renovatie tegen (kozijnen met HR++ plus algemene isolatie verbeteringen etc).

Bedankt alvast!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Condens ontstaat op oppervlakken welke een temperatuur hebben welke onder het dauwpunt ligt. Het verbeteren van de algehele isolatie én vervanging van het glas is dan de beste optie.

Tip: Zet geen ramen of roosters open in de dakkapel, maar haal de lucht inderdaad via een geopende deur uit de rest van het huis.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
De temperatuur in je badkamer enig idee.
 

CD2016

  • #4
Nou was het laatste dagen niet heel koud, maar ongeveer 17 graden sochtends (in de badkamer), ik denk dat het wel daalt richting de 15 a 16 in de badkamer als het buiten kouder wordt (CV in woonkamer staat op 17 a 18 snachts).

Deze ochtend echter geen condens gezien, gister wel veel, dus zal ook iets met de vochtniveau buiten te maken hebben naast de temperatuur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu