Veegvast maken chroomspray

Nl-x

  • #1
Ik heb geen ervaring met spuiten, verven of überhaupt klussen, maar kwam toch op het idee op om een 3d printje (pla) te laten glimmen.
Ik heb Silver Chroomspray gekocht bij de Action en de op de spuitbus aangeraden Spectrum Primer Spray Paint (mat grijs).
Op de chroomspray staat "Niet veegvast", zag ik dat ik bij de Action ook blanke lak spuitbussen kan kopen in mat en hoogglans.
Echter lees ik bij de kleine lettertjes van de chroomspray "Niet veegvast. Niet bestand tegen weersinvloeden. Niet overspuitbaar met blanke lak."
Ik merk bij het zoeken op internet, dat deze tekst op veel chroomsprays staat, ook van andere merken. Maar ik vind nog geen verder advies.

Dus nu heb ik 2 vragen:
- Hoe maak ik de verf weerbaarder tegen vegen en weersinvloeden?
- Wat als ik er toch gewoon blanke lak overheen spuit? (Er ontstaat vast geen zwart gat dat deze planeet opslokt.)

Maar wellicht weten jullie meer hierover. Ander haal ik morgen wel die blanke lak om het gewoon uit te proberen.
Het 3d printen is een nieuwe hobby en het printje is een testprintje. De spuitbussen zijn € 1,99 per stuk, dus dat valt mee.
 

Nl-x

  • #2
Afgelopen zondag geprobeerd met hoogglans blanke lag.

Ik weet niet of het lag aan een oneffen verflaag, of dat het inderdaad de combinatie is van blanke lak over chroomspray, waarop staat dat je er geen lak op moet spuiten. Maar het resultaat was in ieder geval:
- sommige hele mooie plekken, waarin de lijnen van de 3d printer niet meer zichtbaar zijn (glad opgevuld zijn) en een hele mooie glans hebben.
- ik had het idee dat de blanke lak de reeds gedroogde verf weer een beetje nat maakte (begon af te geven bij aanraken) waardoor ik het opnieuw moest laten drogen.
- sommige plekken zijn veel dunner en de lijnen van de 3d printer zijn nog te zien en te voelen.

Dat laatste is natuurlijk jammer, want dat verpest het wel een beetje. Misschien doe ik in de toekomst nog eens een testje om het zeker te weten. Want het gladde en glimmende was echt mooi om te hebben. Maar een oneffen dikte in de afwerking verpest wel het resultaat.

Zie het gladde opgestoken pootje, romp en voet van dit katje. En zie ook het minder dik gelakte, nog ruwe hoofd van het katje.

Voor:
photo_2021-10-27_21-40-33.jpg


Na:
photo_2021-10-27_21-33-47.jpg
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
1
2
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu