Vastzittende wastafel

Ton12

  • #1
In mijn badkamer heb ik een wastafelblad, met daarin een wastafel van keramiek/porselein.
Nu heb ik geprobeerd om zonder al te veel sloopwerk de wastafel uit het tafelblad te krijgen, maar dat lukt me niet. De wastafel zit namelijk met kit muurvast aan het wastafelblad vast. Is de enige optie om het wastafelblad door te zagen?

Wie heeft er een tip voor mij om de wastafel heel uit het wastafelblad te krijgen?
 

-stuffie-

  • #2
Ik zou zeggen, gewoon harder proberen, met beitel, breekijzer, etc. Maar maak effe een foto, dat helpt. En wat wil je nu eigenlijk heel houden, de wastafel, het blad of allebei?
 

Ton12

  • #3
Hallo Stuffie,
Ik wil de wastafel heel houden en deze dan in een nieuw wastafelblad plaatsen. Met een beitel, schroevedraaier of breekijzer kan ik niks omdat er anders stukken van de wastafel afspringen. Of deze breekt helemaal.
 

Fiesiekus

  • #4
Zou misschien te proberen zijn met een lang hobby-afbreekmes. Of Stanley mes.

Misschien anders de rand verwarmen met fohn; wordt de kit week en is ie wel los te trekken. Metalen waskom?
 

Ton12

  • #5
Nee, de waskom/tafel is van karamiek/porselein.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
De stop in de afvoer en de wasbak vol laten lopen met heet water, dit enige malen verversen zodat de wasbak helemaal heet wordt.
Met een afbreekmes een stukje kit doorsnijden, een houten spie tussen het blad en de wastafel en deze heel licht aantikken, nu weer verder snijden en de spie steeds licht aantikken waardoor er steeds spanning op de kit komt.
Rustig de hele wastafel op die manier rondgaan, de spie kan op de zelfde plek blijven zitten tot u 2/3 van de wastafel los hebt, dan de spie verplaatsen naar een andere zijde.

De wastafels kunnen aardig wat hebben voor ze kapotgaan.
 

Jeko

  • #7
Als het plan van Jan niet lukt misschien nog een idee:
Als de wastafel hoog genoeg in de kit staat kun je proberen met een zaagblaatje voor metaal rondom de kit los te zagen. Dat kun je dan plat op de tafel drukken en met de andere hand op en neer bewegen. Pas dan wel op dat je de rand van de wasbak niet beschadigt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu