Van 3 fase naar 2 fase (kookplaat)

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik vervang onze el.oven/keramische kookplaat met 3 fase aansluiting voor een gasfornuis met el.oven. Volgens het instructieboekje kan het fornuis op twee groepen worden aangesloten.

vraag 1: Is het mogelijk hierbij gebruik te maken van de oude aansluiting door vervanging van het stopkontakt?

vraag 2: Is het mogelijk om de 3 fase aansluiting op het fornuis aan te sluiten?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
HAi, je kan gewoon de oude aansluiting gebruiken voor je oven. Je schrijft dat je een gasfornuis krijgt, maar waarom dan vraag 2 ???

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Mocht je trouwens bedoelen dat je een electrisch fornuis krijgt kun je gewoon de 3 fasen aansluiting gebruiken.

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Bij 3 Fase staat er spanning op de R,S en T aansluiting in de perilexdoos, bij 2 fase staat er spanning op de R en S, de T en 0 zizijn nulleidingen. Een GASFORNUIS is alleen aan te sluiten op GAS en 230V, enkel fase dus. De aansluiting kan wel op een perilex, bebruik dan de bruine en blauwe draad voor de spanning en de geelgroene voor de aarding.
Koppel de twee zwarte draden wel af!!!!
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Sorry witgoed, maar hetgeen wat je schrijft is niet helemaal correct. In een perilex komen als het goed is GEEN zwarte draden uit. Vaak is het zo dat men 2x220V nodig heeft om electrisch te kunnen koken.(of 380). Dan moet men gewoon 2.5 kwadraat gebruiken(bruin). R, S, T kan ook L1, L2, L3, of U, V, W zijn.

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Heren,

Mag ik er u op wijzen dat het niet de bedoeling is om een perilex contactdoos te gebruiken voor een normale 220V aansluiting? Deze dient dus vervangen te worden door een normale wcd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu