Valliant VHR 18-22 geen verwarming wel warmwater

Hansja

  • #1
Hallo,

Ik ben in het bezit van een Vaillant VHR 18-22c (1998)
Sinds vandaag heb ik een probleem met deze ketel.
De verwarming gaat niet aan maar het warm water doet het wel.
Ik heb 'm open gemaakt en het viel me ten eerste op dat de ventilator bleef draaien. Als ik nu het witte palletje van de VC 8010 naar beneden duw dan gaat de brander aan en doet de verwarming het wel.
De vc8010 werkt volgens mij wel goed want als de de ketel reset dan gaat ie wel even automatisch naar beneden, de drieweg klep werkt volgens mij ook goed want ik kan 'm handmatig bedienen.
Ook heb ik gemerkt dat de ketel af en toe zich zelf reset (in werking maak het niet uit want de verwarming blijft het niet doen.
Omdat dus ook de ventilator constant aanblijft (ook even de ketel een tijdje spanningsloos gemaakt ) denk ik aan de besturings printplaat zou dat kunnen ? hoe kan ik zekerheid krijgen want dit is nogal een duur ding en als ie het niet doet toch een beetje zonde geld.


Is er iemand die hier ervaring mee heeft ?
 

Cv-boy

  • #2
Het probleem moet u toch zoeken in de driewegklep, waarschijnlijk loopt het binnenwerk te zwaar waardoor de motor niet goed schakelt.
In het uiterste geval zit het probleem in beide, dus een te zwaar lopende binnenwerk en een defecte motor.
 

Hansja

  • #3
Het vreemde is dat als er een reset gedaan wordt de klep dus wel even in gedrukt wordt en dat ook de ventilator blijft draaien.

met de motor bedoel je toch de VC 8010 ?
 

Cv-boy

  • #4
De VC 8010 is inderdaad de motor van de driewegklep, in deze motor zit een bepaalde schakeling waardoor de ketel gaat draaien.
Haal deze eens los van de klep en controleer of het binnenwerk van de klep zwaar of soepel loopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu