Vaillant 244 XE: ketel slaat soms uit tijdens douchen

Klokgiet

  • #1
Mijn Vaillant thermocompact 244 XE uit '97 slaat soms uit tijdens het douchen. Tijdens de winter heb ik hier geen last van gehad, nu weer af en toe. Na uit/aan zetten van hoofdschakelaar op de ketel of na enige tijd wachten doet hij het weer. Het blijft lastig, vooral omdat het zo onvoorspelbaar is wanneer het wel/niet gebeurt.
Het advies om een andere douchekop (met minder tegendruk) te nemen verklaart niet waarom dit probleem zich in de winter niet voordoet.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Als u het toestel niet uitschakeld met de hand maar wacht tot het weer uit zich zelf in bedrijf komt, is dit dan na 15 minuten automatisch weer aan :?:

Als dat zo is, dan heeft u een probleem met de afvoerbeveiliging voor verbrandingsgassen. (het is geen TTB bij dit toestel)

Het toestel doet, als er verbrandinggassen terugstromen de woning in het volgende, toestel brand 2 minuten en gaat 15 minuten uit, 2 minuten branden en dan weer 15 minuten uit. (dat is de XE beveiliging).

Mogelijk niet voldoende trek in de schoorsteen, mogelijk een volgelnestje, of de verkeerde uitmondingsplek op het dak.
Binnen een halve meter van de nok en een halve meter boven de nok uit stekend.
Dit om dat het een open verbrandings toestel is.

Vr Gr en succes ermee.
 

Klokgiet

  • #3
Ja, dat klopt. Als ik hem niet zelf uit- en weer aanzet, dan reset de ketel (na verloop van tijd) zelf.
Maar wat ik vreemd vind is dat dit zich alleen voordoet bij de douche/badkraan. Als ik warm water via de keukenkraan of de wastafel tap, dan heb ik er geen last van. Alle drie de kranen tappen van dezelfde Vaillant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu