VaatwasserWhirpool ADP 905

Nieboer

  • #1
Machine reageert niet meer; de pomp blijft maar doorpompen
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
O, dus...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Hij is lek, dusss
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heb je de machine al een reset gegeven, door de starttoets 5 seconde ingedrukt te houden
 

Nieboer

  • #5
Als ik de startknop indruk, gebeurt er helemaal niets, ook niet na 5 sec. ingedrukt houden.

Datzelfde geldt voor de programmakeuzeschakelaar, daarmee kun je nu ook geen programma kiezen. Als je dat probeert, gaat de machine alleen maar afpompen, dat terwijl er helemaal geen water in zit.

Met de knop kun je wel de machine mee uitzetten. Maar als je hem dan weer aanzet, gaat hij weer pompen.

Misschien komt dat doordat de machine denkt dat er nog water inzit. Zou dat aan de pressostaat kunnen liggen? Of afwasvuil in de pomp of ergens anders in?

Zijn er andere manieren om hem te resetten?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Hij is lek.
er ligt water in de lekbak en daardoor activeerd de pomp.
Zoek het forum maar eens af op: lekkage Whirlpool.

Je zal zien ,allemaal dezelfde symptonen.
verder ontbreken er nog een aantal service nummertjes zoals beschreven in de sticky.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Er is waarschijnlijk maar 1 manier om de machine te resetten nl. door de lekkage naar de bodemplaat op te lossen.
Wanneer er water op de bodemplaat staat wordt de pomp geactiveerd en zal de machine verder niets doen dan afpompen, dit is een ingebouwde beveiliging.
 

Nieboer

  • #8
The headhunter en Jan geven allebei op dat de bodemplaat lek is; dit kan heel goed het geval zijn want soms lekt hij ook water naar buiten de machine. Is dit gemakkelijjk te verhelpen of kan ik beter uitkijken naar een andere, want het apparaat is al zo, 9 jaar oud.
Bedankt voor jullie snelle reaktie tot nu toe!
 

Witte Hond

  • #9
Je zult moeten gaan zoeken waar het lek vandaan komt. Misschien is het gewoon een slang of iets anders, wat heel simpel op te lossen is. En dat kunnen wij niet zien.

Ontmantel de machine, maak de bodemplaat droog, en test de machine op lekkage. Daarna kun je nog vlug genoeg besluiten of het tijd is voor een nieuwe of niet.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Het is niet zo dat de bodemplaat zelf lek is, maar dat er een lekkage in de machine is, die veroorzaakt dat er water op de bodemplaat terecht komt. Daar zit een vlotter(-schakelaar) die dat merkt en zorgt dat de watertoevoer afgesloten wordt, terwijl tegelijkertijd de pomp gaat draaien.

Voor aanwijzingen over dergelijke lekkages, en beschrijvingen hoe ze op te sporen en te verhelpen en wat er al eerder op het forum is voorgekomen, is een zoekactie met "lekkage Whirlpool" of "lekkage Bauknecht" de meest universele weg, want er is al héél wat hierover beschreven. Het advies om te zoeken was ook al gegeven door Headhunter, en het lijkt me wel handig daarmee te beginnen.

Nogmaals: graag de NC code of servicenummer, een 12 cijferig nummer beginnend met 85.... vermelden! Dat nummer is nodig om het juiste model te kunnen opzoeken.

We kunnen op afstand niet bepalen of het beter is om de vaatwasser te vervangen, want we weten niet of de lekkage ernstig is of niet. Daarvoor zal eerst gekeken moeten worden, en dat gaat niet via de PC, daarvoor moet je zelf wat actie ondernemen, door achter de machineplint te kijken.

Overigens heeft een reset weinig zin indien de lekkage niet verholpen is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #11
Een beetje te trage reactie deze keer... :oops:
 

Nieboer

  • #12
Allemaal bedankt voor jullie reakties; ik ga morgen het apparaat losmaken en dan kijken of ik zoiets kan vinden als jullie aangaven
De typegegevens zijn overigens:
8542 905 01310

Bedankt
Harry Nieboer
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu