Vaatwasser Whirlpool Foutcode 3

Peyke

  • #1
Beste mensen,

Mijn vaatwasser Whirlpool ADG 7340/4 knippert 3x wat dus duidt op een probleem met de verwarming etc. De diverse oorzaken wat dit kan veroorzaken zijn mij bekend.

Het 70grd programma wordt afgemaakt en op het einde (na ongeveer 6uur)begint de vaatwasser constant te piepen en knippert het LED 3x. De vaatwasser wordt wel warm en droogt ook, de vraag is echter of het voldoende warm wordt.

De NTC sensor heb ik al vervangen, maar dit was niet de oplossing, nu twijfel ik of ik het verwarmingselement nog vernieuwen met kans dat het weer weggegooid geld is of maar direct een nieuwe kopen. Ik krijg 24.9 ohm op het element, weet iemand of dit de juiste waarde is?

De kabels zijn allemaal nog intact (ook bij scharnierpunt).
Wanneer er weinig tot geen vaat in de vaatwasser staat komt er geen foutmelding.
Wanneer ik de fout melding krijg staat er nog water onder de zeef, dus waar de NTC sensor zit. Wanneer ik de code reset en de deur dicht doe wordt dit water weg gepomt. Wanneer de machine draait met geen vaat en er komt geen melding dan staat er op eerder genoemde plek geen laagje water.

Herkent iemand dit, of weet iemand of het verwarmingselement nog intact is met 24.9ohm?

Alvast bedankt.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
In heel veel gevallen wordt deze foutmelding veroorzaakt door een niet draaiende hoofdpomp.
 

Peyke

  • #3
Zit deze hoofdpomp van voren gezien bij het verwarmingselement? Of is dit de pomp die links van de vlotter zit (deze functioneert namelijk)?

Maar als deze pomp niet zou functioneren zou de vaatwasser toch ook gedurende het programma problemen moeten hebben. Het water wordt namelijk wel rondgepompt.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Die zit bij het verwarmingselement uiteraard.
Heb je dan wel eens gedurende het hele programma bij het toestel gezeten om te luisteren of het water wordt rondgesproeid?
Een brommende motor zegt niets over rondsproeien van water.
 

Peyke

  • #5
Ja, ik heb er geregeld bijgezeten en je hoort dat het water flink wordt rondgepompt. Ik voel het ook door de rubberen buizen (die dan richting pomp gaan)stromen wanneer ik deze aanraak.

Gisteren weer eens erbij gezetrn onder het 70grd programma. In feite gaat alles goed en het water wordt flink warm. Ik kan het niet meten maar met de hand kan ik wel zeggen dat het warmer da 50grd is (het een na warmste programma). Het viel mij al eens eerder op dat het koppelpunt waar het water uit de machine richting bovnnzijde wordt gestuwd niet goed vast zat. Het lijkt alsof hier een klipje is afgebroken waardoor het niet goed vast klikt. Zou dit ook deze storing kunnen veroorzaken?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Krijg je die melding f3 ook als hij goed heet is?
 

Peyke

  • #7
Omdat ik de vaatwasser gedurende de nacht liet lopen kan ik dit niet met zekerheid stellen. ik weet dat het warm werd maar ik weet niet of deze voldoende warm werd.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Dat is wel van belang , het zou ook een slecht relais kunnen zijn van de aansturing voor het verwarmingselement.
Een goedkope energiemeter zou je kunnen gebruiken om te kijken of het element wordt aangestuurd.

Maar nogmaals als je de foutcode alleen hebt als je de vaatwasser s'nachts laat draaien hoe weet je dan dat de hoofdpomp gedraaid heeft. of niet gestopt is.
De hoofdpomp blijft verdachten nummer één.
 

Peyke

  • #9
Het relais zou inderdaad nog kunnen. Is dit los te krijgen en erin te solderen of moet dan een geheel nieuwe printplaat erin.

Normaal liet ik de vaatwasser gedurende de nacht draaien, nu ik actief met het probleem bezig ben heb ik hem ook een paar keer in de avond laten draaien om goed te kunnen horen en zien wat er gebeurd. Voorfront en alu platen zijn eraf dus ik kan zo de onderdelen zien zitten en voel dus dat water door de slangen wordt gepompt.
 

Peyke

  • #10
@S.oldeerbout

Zou het niet de water indicator kunnen zijn.

Het is nu een paar beurten goed gegaan, en alles werd goed heet en de vaat schoon. Echter gisteren weer opnieuw code 3. Vaat weer schoon, en het is ook heet geworden. Ik zie een verband dat als er water in de watercollector staat dat deze fout optreedt.

Hier zou toch deze W.I. moeten zitten, alleen zie ik hem niet (vaatwasser is nog ingebouwd/ kan dus alleen de voorzijde zien). Mis ik nu iets of zit deze op een andere plek, heb ik een optische of zo'n grote ronde met een membraan?

Ik ga sowieso straks de kabel anders volgen vanuit de controle unit, ik heb hier een avan dels ik deze kabel volg kom ik er ook wel....hoop ik :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu