Vaatwasser sproeit water uit de deur AEG F55600

Peter de Winter

  • #1
Deze week paniek in de keuken. De vaatwasser sproeide water uit de deur. Als eerste heb ik de rubbers vervangen, jammer want dat hielp niet. Omdat bij de nieuwe rubbers het water gewoon tussen de afdichting door kwam heb ik toch maar wat verder gekeken en wat blijkt: de onderste sproei arm heeft een scheur waardoor de waterstraal recht op het rubber spuit. Geen wonder dat het er door komt daar was het niet voor ontworpen. Nu ga ik de scheur lijmen of een nieuwe sproei arm er in zetten. Hopelijk hebben jullie wat aan mijn bevindingen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is voor de witgoed vakmensen en de enthousiaste witgoed-amateurs op dit forum een bekend problem met een bekende oorzaak.

In vrijwel alle gevallen waarbij (nieuwe) leden een vraag stellen over naar buiten treden van water uit de vaatwasser, wordt er als een van de eerste adviezen aangeraden om de sproeiarmen te controleren op scheuren.

Maar dat kon jij niet weten. Daarom hierbij hartelijk dank voor je reparatie-aanwijzing! :prima:
 

Peter de Winter

  • #3
Bedankt Kees. Om naar scheuren te kijken was niet mijn eerste gedachte, hoe krijg je nu een scheur in een sproei arm ...? Lijmen isi overigens goed gelukt. Bij het vervangen van de deurrubber waren nog de drukpunten van de aandrukpootjes verroest, deze delen zijn gemarkeerd met S en D voor links en rechts (Italiaans) en niet verkrijgbaar als reserve deel bij Electrolux website. Deze heb ik gerepareerd door er gordijn rail houders aan te schroeven dat past precies. Het werkt weer als voorheen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu