Vaatwasser siemens SL64A560/13 hoe bij de printplaat

Klusser53

  • #1
Wie kan mij vertellen hoe ik in de deur bij de printplaat kom? Ik heb het front er af gehad, daarna de deur open gemaakt maar zag niet hoe ik het bedieningspaneel kon openen om bij de printplaat te komen. Heeft iemand een tip?!
Ik moet het relais controleren omdat hij het water niet meer verwarmt en daardoor in het programma blijft hangen. Volgens de dingen die ik op verschillende sites heb gelezen moet ik daar het probleem nu zoeken.

Geschiedenis
Eea is begonnen met het feit dat hij geen water meer wilde innemen. Er is toen een monteur bij geweest die met een spuitbusje met syntetische smeermiddel in de weer is geweest bij het vlottertje in de hoop dat dat zou helpen. Dat heeft (wonderlijk genoeg) even soelaas geboden. Maar een week later bleef hij in het programma hangen. Hij deed veel langer over het programma en bleef, zonder af te pompen of te drogen aan het einde op 1 minuut hangen. Als je hem uit zette met de aan/uit knop sprong hij terug in het programma. Hij verwarmde het water ook niet meer. Ik heb het hele labyrint, slangen voor zover mogelijk, vlotter en waterdrukschakelaartje schoongemaakt. Hier zat het een en ander verstopt. Alles lijkt nu weer schoon maar het bovenstaand probleem blijft.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer u de machine aanzet gaat dan de afvoerpomp wel lopen ?
Controleer dat even door wat water onder in de machine te gooien.
 

Klusser53

  • #3
Ja, hij begint dan wel met pompen en pompt het water weg.
 

Monteur54

  • #4
Hoe hog komt het water staan
de print zit boven in de deur
losschroeven en er uit halen
 

Klusser53

  • #5
Ik weet dat de print boven in de deur zit maar ik kan er niet bijkomen; zie mijn vraag boven. Ik heb op een duitse site ****** veel info gevonden maar ik heb een inbouw vaatwasser dus kan de instructie, hoe het laatste gedeelte te demonteren om bij de print te komen, niet volgen.
 

Piet48

  • #6


Heb je hier iets aan?

Gr. Piet
 

Klusser53

  • #7
Bedankt Pietannemie voor de tekening maar daarmee weet ik nog niet hoe ik bij de print kom. Kan iemand mij nog wat aanwijzingen geven voor het probleem (zie boven)?!
 

Monteur54

  • #8
Aan de voorkant in het stalen gedeelte waar de module zit daar zit een paar lippen die je open moet buigen dan kun je ze naar beneden schuiven
zit plakband over geplakt
 

Klusser53

  • #9
Heb ondertussen de printplaat eruit. Had eerlijk gezegd twee schroeven aan de buitenkant over het hoofd gezien. Nu kwam de unit zo los. Hoewel de printplaat er anders uit ziet dan de Duitse site liet zien bleek ook bij mijn printplaat dat het contact van relais (door oververhitting) doorgebrand is. Probeer nu via servicemonteur het relais te laten vervangen (actie voor morgen) en dan weer inbouwen en zien of het functioneert.
Nogmaals bedankt voor jullie reacties (geweldig dat je dit via het www kunt oplossen)op dit forum.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu