Siemens vaatwasser SL64A560 Geen water meer in, pompt wel

Klusser53

  • #1
Laat geen water meer in, pompt wel weg. Heb labyrint schoon. Heb toevoerslang en andere slangen op verstoppingen gecontroleerd. Maakt in het programma als hij moet pompen wel een zoemend geluid maar neemt geen water in. Was soms afgelopen tijd een luid ratelend geluid bij te horen links (wat meestal stopte als je de machine even uit zette). Heb slangetje van watertoevoer los gehad van labyrint om te zien of er water uit kwam tijdens het programma maar kwam niets uit. Er staat geen water in de bodembak waardoor watertoevoer afsluit. Kortom ik weet het niet: wat is dat zoemende geluid links achter? Waar moet ik de oorzaak van dit defect zoeken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u de slang van het inlaatventiel af haalt en in een emmer hangt en u krijgt water bij het inschakelen van de machine is het inlaatventiel defect, dat is mijn vermoeden.
 

Klusser53

  • #3
Beste Jan
Ik krijg juist geen water. Eerst gaat de machine aan het begin van het programma kort pompen. Op het moment dat hij water in moet nemen hoor ik alleen een zoemend geluid maar neemt hij geen water.
Bedoel jij met inlaatventiel het onderdeel wat er bij de kraan zit; of is het een onderdeel wat in de machine zit (Daar komt het zoemend geluid nml vandaan)?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De aquastop zit aan de kraan, die gaat "op slot" wanner er water lekt naar de bodemplaat, dat is een beveiliging.
Het inlaatventiel zit onder in de machine, als er rommel of kalk in zit werkt die niet meer, volg de toevoerslang dan kom u vanzelf uit bij het inlaatventiel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu