Vaatwasser sgs4722eu/25

Snelgoed

  • #1
Beste mensen. Mijn vaatwasser blijft water geven als de dop van het zoutvat eraf is. Dan is er aan de rand van het zoutvat een klein straaltje. Met de dop er op geen last. Hoe komt dat en hoe los ik dat op. Ik denk niet dat het zo hoort. Fijn als ik met jullie hulp er uit kom. Grt. Jacob.
 

Evenwatanders

  • #2
Ik zou eigenlijk niet weten waarom je de vaatwasser wilt gebruiken in de situatie dat de dop van het zoutvat eraf is. Dat is namelijk niet goed voor het apparaat.

Als er reinigingsmiddel (of datzelfde uit een all-in-one blokje) in het zoutvat komt, wordt de werking van de ontharder verstoord. Zodanig dat de vaatwasser in ergste geval geheel niet meer functioneert, omdat de ontharder geen water meer doorlaat.

Dus gewoon altijd die dop erop schroeven als je de vaatwasser gebruikt. Let er ook op dat je eventueel zout vullen uitsluitend doet vlak vóór je het apparaat laat werken. Dergelijke zouten zijn funest voor het RVS materiaal van (o.a.) de onderplaat en kunnen, wanneer ze daar langere tijd op liggen, zich door het materiaal heen vreten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu