Vaatwasser plaatsen - vreemde plastic kraan in waterleiding

Mb0erman

  • #1
Ben net naar een ander appartement verhuisd en wil daar een vaatwasser installeren. Er is een keurige ruimte voor onder een kast, met een aan- en afvoerleiding erbij. Ik ga ervan uit dat er daar al eerder een heeft gezeten. Op Op de aanvoerleiding zit een metalen kraantje. Maar: die zit muurvast. Op de uitstroom van dat kraantje zit een ander, plastic kraantje. Heb er tot nu toe geen beweging in kunnen krijgen, maar heb niet doorgezet omdat ik niets wil afbreken zonder dat die metalen kraan dicht kan. Zie foto's hieronder. Als ik aan die vierkante knop draai komt er dus water uit. Ik heb dit nog niet eerder gezien. Wat is dit voor systeem, en wat moet ik aanpassen om hier mijn vaatwasser aan te kunnen knopen?

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Dat is een aftapkraantje voor in de situatie dat je de afsluitkraan dicht hebt en je de leiding leeg wil laten lopen.

Kan je de moer die om de spindelas van de kraan zit niet een 1/4 slag losdraaien zodat je de kraan wel in beweging kan krijgen?

Tweede zeer donkere foto verwijderd die voegde niets toe (Mod)
 

Mb0erman

  • #3
Bedankt, duidelijk. Heb na enig speurwerk dit model aftapkraan nog niet kunnen vinden op internet, kan dus niet checken of ik 't plastic deel los kan draaien en daar de aanvoerleiding van mijn vaatwasser (evt via verloopje) aan kan maken. Maar voor wat ik tot dusver heb gezien lijkt 't me een geheel met de stalen kraan.

Op dit moment voor mij de belangrijkste vraag: wat moet ik vervangen / toevoegen om deze leiding water te laten toevoeren naar mijn vaatwasser?

ps. zal thuis ff proberen om de kraan in beweging te krijgen maar is momenteel geen bottlenck: staat toch open.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Gewoon een t-stuk met wasmachinekraan in de leiding zetten, niet via de aansluiting van de aftapkraan gaan lopen knoeien.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #5
Mb0erman schreef:
Bedankt, duidelijk. Heb na enig speurwerk dit model aftapkraan nog niet kunnen vinden op internet, kan dus niet checken of ik 't plastic deel los kan draaien.
Daar had je ook niet naar hoeven zoeken, want het was toch al verteld?
En daar kan je geen kraan op monteren voor je vaatwasser.
Zoals al geschreven werd, een t-stuk, verder een stukje pijp, muurplaat en wasmachinekraan.
En de afsluiter die je niet dicht krijgt, kan heel goed van een buitenrand zijn, dan zou ik hem zeker wel gangbaar wille hebben voor de winter.Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu