Vaatwasser pakt te weinig water

Henkgrui

  • #1
Mijn vaatwasser pakt te weinig water, maakt veel herrie, net of er een pomp blijft lopen. Als ik na ongeveer 5 minuten zelf water in de machine gooi tot hij reageert op het water niveau, begint hij normaal te wassen. Dit moet ik een aantal keren herhalen tijdens het programma. De vaat komt er dan wel schoon uit. Waar kan dit in zitten, zeef van de waterslang is schoon.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als je de filter er uit pakt zit onderin een klepje(bij een Bosch) dit klepje zit vast met een torsk schroef.

verwijder het klepje en je ziet schoepen van de pomp kijk als dat schoon is
Anders moet je meerdere keren de soda methode toepassen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Waarschijnlijk is er een lek en schakelt de beveiliging de afvoerpomp in, verwijder de plint of een zijpaneel van de machine en kijk of er water op de bodemplaat staat.
 

Henkgrui

  • #4
@henk253, bedankt voor je reactie, er zat inderdaad vuil bij de schoepen, iets van een sperzieboon, taai spul. Echter dit heeft niet geholpen.

@jan, jij ook bedankt voor je reactie, maar als de beveiliging de pomp inschakelt, waarom loopt het programma dan gewoon door en komt er geen foutmelding op het display? Of was de programmeur niet zo slim? :P
 

Henkgrui

  • #5
@jan, nog eens even logisch nagedacht, waarom loopt de machine dan wel als ik zelf water in de machine giet tot hij reageert? Je zou bij een lek verwachten dat hij dan blijft pompen om het water weg te krijgen, maar dat gebeurd dan niet hij gaat gewoon wassen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Dat heb ik dus over het hoofd gezien :oops:

Zoals Henk schreef de sodamethode een paar keer toepassen, er zit waarschijnlijk toch wat vervuiling in de machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu