Vaatwasser op trekschakelaar?

Fr1076

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een vraag. Ik wil graag een vaatwasser, maar heb in mijn keuken geen mogelijkheid hiertoe. In de badkamer heb ik echter ruimte genoeg.
Er kan makkelijk een vaatwasser naast de wasmachine staan. Ruimte zat.

Ik heb al kunnen achterhalen dat ik met een Y-splitsing de watertoevoer en afvoerbuis van de wasmachine kan splitsen naar de vaatwasser.
Echter, ik weet niet zeker of een vaatwasser op een trekschakelaar kan worden aangesloten. Kan dit??

Ik heb namelijk geen stopcontact in mijn badkamer, maar nog wel een ongebruikte trekschakelaar, meteen boven de plek waar de vaatwasser zou kunnen staan.
Mogelijk is alleen een snoerverlenging nodig.

Alvast bedankt voor een reactie! Alle hulp wordt gewaardeerd!

Groet Frenk
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Aansluiten is geen probleem wat betreft de trekschakelaar, dat werkt hetzelfde als met een wasmachine
De vraag is of het verstandig en veilig is een vaatwasser in een badkamer te zetten.
Zoveel verschil is er eigenlijk niet met een wasmachine, hoewel sommige onderdelen mogelijk sneller zullen verroesten omdat een vaatwasser in principe niet is gemaakt voor een vochtige ruimte.
 
  • Like
Waarderingen: Fr1076

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Het zou toch mogelijk moeten zijn om een kastje op te offeren tbv een vaatwasser?
 
  • Like
Waarderingen: Fr1076

Fr1076

  • #4
@ JackD: Zou het niet veilig zijn? Dat het apparaat mogelijk wat eerder kan roesten zou ik op de koop toenemen. Maar veilig moet het uiteraard wel zijn. Ik dacht zelf, dat dit wel zou moeten kunnen qua veiligheid. Heb ik dat mis?
 

Fr1076

  • #5
@Walker: Op zich wil ik best een kastje offeren, maar het is een heel klein keukenblok en geen watertoe- en afvoer voor een vaatwasser. Dat moet dan eerst worden gecreëerd en daarna een inbouw in een simpel keukenblokje. Dat wordt toch een beetje 'zwaar' voor de ruimte, als je begrijpt wat ik bedoel.
 

De Bob

  • #6
Sluit onder de trekschakelaar een keuze schakelaar aan (z.g.n. wasmachine/droger) anders moet u twee aansluitingen op de trek schakelaar zetten, wat niet slim is, door het gevaar dat u twee machines tegelijk kan aanzetten, zo kan u kiezen tussen vaatwasser of wasmachine.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu