Vaatwasser Friac IVW7706x

FRANCOIS51

 • #1
Hallo,

onze inbouw vaatwasser Friac IVC7706x ,laat het afweten .na aanschakelen ( on-off ) knop ...heb je nauwelijks de tijd om het programma te kiezen en op start te drukken.Na aanschakelen gaat binnen een paar seconde de indicatie glas ( een glas icoontje ) fikkeren en de machine start niet . De handleiding is onvoldoende en een slechte vertaling , de instelling om het zout in te stellen voor de hardheid van het water is zelfs vergeten.
de technische dienst wil zelfs nog geen antwoord geven wat de foutcode ( glas icoontje ) wil zeggen
er is voldoende zout en glansmiddel in de machine ..en dit zijn trouwens andere icoontjes

wie weet raad ...........

groeten,

françois
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Ik zou zeggen dat er dan water op de echte bodemplaat staat door overvulling of een lekkage.
   

  FRANCOIS51

  • #3
  goede morgen S.oldeerbout , je zal gelijk hebben, de machine uit de keukenblok gehaald , beide zijkanten verwijderd en inderdaad op de bodemplaat is het nat en veel zoutkorrels .ik heb dan de machine wat op zijn zijde gekanteld en dan liep er nog water uit ...maar het probleem is , je kan niet zien waar de lek is , je kan er langs geen kanten aan .de machine is volgens mij opgebouwd , beginnend met de bodemplaat , daarop pompen gemonteerd etc , dan de kuip gemonteerd ,dus stelsel matig opgebouwd zodat je geen mogelijkheid hebt om zelfs nog maar een pomp te vervangen ....denkelijk zit er ergens een vlotter , die dan de machine uitschakelt .Ik ga nu de machine even in de garage slepen, misschien eens op zijn zijde leggen ,maar denk dat het een verloren zaak ik ...je kan wel bij wijze van spreken helemaal de machine demonteren ,maar krijg alles nog maar lekdicht !! als ik zo zie heeft deze Friac dezelfde opbouw als een proline , enkele maanden gelden was de proline vaatwasser bij de dochter defect ...denkelijk een pomp ,maar er was niet aan te komen , alles moest uiteen . Wat mij wel was opgevallen, dat ik de laatste maanden het zout niet zag verminderen.
  dank voor je snelle reactie en je sloeg de nagel op de kop !! nat/lekkage

  françois
   

  Sleutelmeneer

  • #4
  Kun je hem niet van onderuit benaderen of voor via de plint ergens bij ? Friac ik heb er nog nooit gehoord maar als het regionen proline is dat is het ook wel echt poppenspul.
   

  FRANCOIS51

  • #5
  goede morgen ,

  langs onderaan kon ik wel gedeeltelijk de plaat wegnemen, maar alles zat onder de troep en met heel veel zout ,het is zelfs moeilijk of niet te zien waar de lekkage zit ...het zal een nieuwe worden !! en het zal even zoeken worden voor het juiste formaat en aan een aannemelijke prijs , dat voor een gepensioneerde te betalen is .Volgens ik gehoord heb zou Beko toestellen maken voor Friac.

  SAM_3373.JPG SAM_3374.JPG SAM_3375.JPG SAM_3376.JPG SAM_3372.JPG
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu