Vaatwasser Bosch SGS5602 doet niks meer; display ook uit.

Visser378

  • #1
Een tijd terug hadden we problemen met CV-ketel. Water moest bijgevuld worden. Vaatwasser zit op dezelfde kraan, dus die eraf. Ketel erop en bijvullen.

Je raad het al: vaatwasser niet weer aangesloten. Echter wel aangezet 's avonds. 's Ochtends worden we verwelkomd door een bromgeluid en display is uit. Kortom; de machine deed het niet meer.

We hadden garantie voor 6 jaar en de machine was net 6 jaar en 3 dagen oud. Pech pech pech.

Service dienst van de leverancier erbij. Al snel komt de monteur tot de conclusie dat de besturing kapot is. Wordt een dure grap, print kan besteld en behalve een rekening voor voorrij en onderzoek is er nog niks gebeurd. Dus ik zoek op het internet naar het Moduul en vind dit al snel bij een internetleverancier. Via het E-nummer SGS5602/12 de Moduul besteld.

Moduul geplaatst, alles correct aangesloten en testen maar!

Niks...

De machine geeft geen enkel teken van leven.

Als ik haar aanzet, dan hoor ik de Aquastop licht brommen. Als ik de vlotter omhoog zet (rode links), dan begint de pomp wel water weg te pompen. Een emmer water in de vaatwasser gegooid; pompt zo weg.

Weet iemand raad? Waar kan ik verder zoeken? Ik heb zo'n beetje alle kanten al open. Onder zie ik de aansluitingen naar pomp, elementen etc.

Ik hoop dat iemand een tip heeft.

Groeten,

Jelle
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk is de aquastop ook doorgebrand... door alleen de electronic te vervangen en niet de aquastop zal de electronic weer defect zijn gegaan.
 

Visser378

  • #3
Is het ook mogelijk dat de defecte aquastop voorkomt dat er spanning op de electronic komt te staan?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kijk ook even bij Siemens vaatwasser Topline SE65650/01

Daar was sprake van een aquastop met veel te lage weerstand, die de triac op de besturingsprint had vernield. Wat er eventueel nog meer defect is gegaan op of voor de besturingsprint, is zo niet te bepalen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu