Vaatwasser Bosch S210 pompt geen water meer

Jeeper01

  • #1
Hallo mensen,

Onze Bosch vaatwasser geeft problemen. Al een paar dagen werd de vaat wel schoon maar er bleef een plakkerige zeeplaag aan de vaat gekleefd. Vandaag heeft het ding het helemaal begeven en pompt geen water meer door. Als ik de vaatwasser aan zet hoor ik wel van alles draaien en doen maar er wordt geen water meer door de vaatwasser heen gespoeld. Mijn idee is dat er ergens in het ding de pomp het heeft begeven. Wat kan ik er aan doen? Is de pomp eruit te halen en te repareren?

Alvast dank,

Met vriendelijke groet,

Cor
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat hoort u draaien, de afvoerpomp of de omwalspomp ?

Hang de afvoerslang eens in emmer en kijk of er een volle straal uit komt, mogelijk is de afvoerpomp defect of werkt slecht.
Ook de condensator van de omwalspomp kan het begeven hebben.
 

Jeeper01

  • #3
Van de twee ronddraaiende sproeiers in de vaatwasser komt er alleen water uit de onderste, de bovenste blijft droog, beide draaien niet of (in het geval van de onderste) nauwelijks. Er staat geen water in de vaatwasser na afloop van het programma. Dus denk ik dat de afvoerpomp wel werkt maar dat er een probleem is met de omwaspomp, de pomp die het water met zeep door de machine moet pompen.

Vrgr,

Cor
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Pas de sodamethode eens toe, soms helpt dat, waarschijnlijk zijn de slangen vervuilt, met een beetje geluk wordt het vuil door de soda opgelost.
 

Jeeper01

  • #5
Ga ik proberen, morgen even soda halen en een poging wagen. Als dat niet werkt heb ik in ieder geval een schone vaatwasser om te klussen.... Dank voor het antwoord.

Vrgr,

Cor
 

Jeeper01

  • #6
De soda zit nu in de machine volgens de sodamethode. Alles werkt zo te zien naar behoren. Ik zet de machine over een paar minuten uit om de soda zijn/haar werk te laten doen. Een halve koffiebeker opgelost in heet water moet wel voldoende zijn denk ik.

Vrgr,

Cor
 

Jeeper01

  • #7
De soda heeft inderdaad de machine weer schoon gemaakt, de eerste vaat is weer ok. Dank voor het advies.

Vrgr,

Cor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu