Water toevoer vaatwasser Bosch S210

Malle pietje

  • #1
Hallo allemaal ,

onze vaatwasser draait zn programma niet meer door. Na het frontpaneel eraf te hebben gehaald niets opmerkelijks kunnen vinden. Het lijkt er wel op dat er geen water toevoer is, na handmatig het programma te hebben doorgelopen met de draaiknop is er geen water ingespoten.

Via dit forum heb ik kunnen vinden dat het aan een matrix kan liggen en aan de pomp. Naar ik meen zit de pomp onderop aan de rechterkant, en is een radertje te zien dat meedraait. Die slaat keurig in, ook is de watertoevoer totaan de eerste verdeler goed.

Waar kan ik verder op letten?

Alvast hartelijk bedankt voor de tips!
groet Frank Smit
 

Toon

  • #2
Graag vermelden:

Bosch/Siemens: het E-nummer (staat op het typeplaatje omlijnd) én het FD-nummer.
Staat bij vaatwassers op de bovenrand van de deur.
 

Malle pietje

  • #3
Doe ik!
 

Malle pietje

  • #4
Het E-nummer is SMS2102/00
Het FD6709 13786

Kunnen jullie daar wat mee?
 

Malle pietje

  • #5
Iemand al enig idee?
 

Malle pietje

  • #6
Niemand? :(
 

Malle pietje

  • #7
Inmiddesl heb ik het plastic matrix onderop aan de zijkant schoon gemaakt en de watertoevoeren daar naartoe. Die zaten compleet verstopt. Nu draait de afwasmachine ook weer gewoon en krijgt voldoende water.

Nu dient zich het volgende probleem aan. Er komt zoveel water in de bak te staan dat hte gaat overlopen tijdens het programma. Toen het water eruit liep stond er duidelijk water tot de rand van de bak. Handmatig doordraaien totdat ie gaat leegpompen is geen probleem dus het water kan zonder problemen weg.

Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn? Zou de machine van slag kunnen zijn? Het lijkt erop alsof er tijdens het spoelen niet afgevoerd wordt...?
 

Malle pietje

  • #8
Ook na nog eens de vlotter controleren en het programma laten doorlopen loopt aan het begin van het hoofdprogramma de bak over van water.

Iemand?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Blaas het slangetje naar de pressostaat eens door.
 

Malle pietje

  • #10
Ik heb alle slangen vanaf de waterinlaat tot de waterafvoer losgehaald en schoongemaakt. Er kwam een enorme hoeveelheid rotzooi uit dus ik hoop dat dat in ieder geval nu goed is.

Kan je me vertellen waar de pressostaat zit? Misschien heb ik een slangetje vergeten?

Zojuist heeft hij het programma doorlopen en is 2 keer overgelopen. Daarna handmatig een tikje doorgedraaid en het programma verder laten lopen en de vaat is nu schoon, maar de stoppen zijn wel 2 keer doorgeslagen...!?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu