Vaatwasser Bosch aanlooprelais verbrandt

MKJ

  • #1
Ik zou graag willen weten wat het verbranden van het aanlooprelais kan veroorzaken.
Mijn Bosch machine (SHV5603EU/21) circuleerde het water erg zwak. Na inlezen op internet en forums als deze, wist ik waar te zoeken en ben aan de gang gegaan. Na openmaken van de circulatiepomp zag ik al snel wat er aan de hand was. Het pomphuis was beschadigd (versleten na 13 jaar) en de propellor was uit elkaar gesleten. Ik heb het pomphuis en een keerringset besteld en geplaatst.
Na alles conform een filmpje op internet te hebben uit en ingebouwd was ik in de veronderstelling de machine te hebben gemaakt.

Maar na hem te hebben aangezet kwam er al snel rook en stank uit de machine. Natuurlijk gelijk uitgezet en geconstateerd dat het aanlooprelais op de circulatiepomp is doorgebrand.

Nu kan ik natuurlijk een nieuwe bestellen maar hoe kan deze doorbranden?

ik zou namelijk niet graag de nieuwe weer in 10 seconden zien afbranden.

Heb ik de propellor te strak aangedraaid of het pomphuis toch in de gesloten positie gedraaid voordat ik deze weer monteerde? Volgens mij niet, maar ik hoor graag de mening van meer ervaren mensen.

Alvast dank,

Groet Michael.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wilt u bij het eerste topic blijven, zo ontstaat er verwarring en krijgt u dubbele antwoorden en gaat alles door elkaar lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu