Vaatwasser: bij nieuw programma; pompt af; laat water binnen; start niet op

Jeep

  • #1
Betreft Pelgrim vaatwasser GVW465ONY, ongeveer zes jaar oud schat ik. Er wordt wel water afgepompt dat in de kuip staat als ik nieuw programma opstart, dus is de pomp niet stuk of geblokkeerd? (Filters niet vuil. Ik zie anders dan bijv. bij Siemens vaatwasser geen schoepenradje dat je kunt draaien, zie foto.) Daarna wordt halve minuut wel nieuw water binnengelaten maar gebeurt er niks, wel staat er water in de kuip als de deur wordt geopend. De armen draaien ook niet. Machine wel gereset, maar geen resultaat. Deze machine geeft geen foutmeldingen, wordt in gebruiksaanwijzing niets over vermeld. Hopelijk zegt iemand direct: "oh maar dat is dat" voordat ik een dure monteur moet laten komen. Ben benieuwd!
 

Bijlagen

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Motorcondensator vervangen
 

Jeep

  • #3
Dankjewel! Kan ik dat zelf doen? Heb ik zelf een keer gedaan met een motor in een afzuiginstallatie in onze woning. Dan zou het een kwestie zijn van het eruit halen zijn? Alvast dank voor je S. Oldeerbout. Groet, Jeep
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Ja via de achterzijde , weet zo even niet de waarde dacht 4 uf.
 

Jeep

  • #5
Bleek volgens de al bestelde monteur toch een lekke pomp te zijn. Ik kon inderdaad ook lekwatersporen zien, hij was lange tijd niet gebruikt. Klonk geloofwaardig. Bedankt voor de hulp S. Oldeerbout.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Weet niet hoe erg de leksporen waren maar hoeft geen probleem te zijn dat kan al van de eerste week zijn en lekt hij nu niet meer.
Aan de achterzijde van de motor kan je met een platte schroevendraaier de motor draaien , als dat heel stroef gaat is het inderdaad de motor.
Mocht dat makkelijk gaan zou ik toch voor een nieuwe condensator gaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu