Vaatwasser Bauknecht GSI6998IN storing

Hajo

  • #1
Het lampje onder de start/reset knop knippert 2x, dan even niet, dan weer 2x.

Apparaat wil geen programma's meer draaien. servicenr: 8546 699 01740
Uitgevoerde controles:
* afpompen
* resetten
* stroom eraf
*zeefje voor de waterstop in de watertoevoer gecheckt

Iemand enige ideeën? Bedankt...
 

Hajo

  • #2
Ik heb het ding toch maar uitgebouwd, daarbij en passant het achterste pootje gesloopt, maar dat mag de pret niet drukken.

De voorplaat onder en de bodemplaat verwijderd om iets meer te kunnen zien.

Ik zag dat de bodemplaat vies en gecorrodeerd was, dus er lekte kennelijk iets. Toen zag ik dat er een soort vlotterschakelaar zat, als overstroombeveiliging.

Het ding in de tuin aangesloten met een schoongemaakte vlotterschakelaar en zonder bodemplaat. Hij deed het weer na een reset. Zo kwam ik er snel achter dat er een rubberen buis lekte. Deze buis wordt in andere berichten de slang van de circulatiepomp genoemd.

Stom genoeg zit het kreng vastgelijmd op de pomp, vervangen schijnt geen optie te zijn, dus ik zit nog te denken over een provisorische reparatie. Ik heb al de fietsbandoptie gelezen, maar zijn er geen betere alternatieven? Wordt er niet ergens rubberen buis verkocht die wat dikker is dan fietsband?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Die slang is gevulcaniseerd op het pomphuis met een stukje rubberen slang en een paar slangklemmen is het te vervangen, het oude rubber eraf snijden.
Kijk eens bij een ijzerwarenzaak, daar zijn vaak wel van die rode rubber slangen te kop van de goede maat.
 

Monteur54

  • #4
Nieuw pomphuis er op zetten
 

Hajo

  • #5
Zo! Ik heb bij de Hornbach een stuk kunststof tuinslang gekocht, maar dan de duims-versie (grotere diameter). De diameter is 1'' (inch) ongeveer 25 mm. Gelukkig is het een klein beetje op te rekken. Kosten voor de slang 80 eurocent voor 20 cm. 3 nieuwe slangklemmen, totaal 3,50. Hij doet het weer tot hij stuk gaat. :D

Hieronder een foto van de reparatie, met een stuk doorzichtige tuinslang met een zwarte pijl erop, om te kijken of het blijft zitten. Grootste probleem is namelijk dat na het wegsnijden van het rubber een taps toelopend uiteinde overblijft. Lastig klemmen met een slangklem. Als het los schiet in de toekomst ga ik met lijm aan de slag.

Iedereen bedankt voor zijn reactie!

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik hoop dat dit goed gaat, dit is niet de rubber slang die bedoelde.
De slang die ik bedoel is zwart van binnen en rood aan de buitenkant met kleine ribbeltjes in het oppervlak.
Een klein beetje polymeerkit er tussen en de slang zit net zo vast als de originele.
 

Hajo

  • #7
Dat zou toch moeten lukken; deze slang zou geschikt zijn voor het transporteren van afvalwater. Misschien lijkt het op de foto een dunne slang, maar de wanddikte is wel 3mm denk ik. Mocht hij het begeven dan zie ik weer verder en laat ik het hier weten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Als de slang het begeeft komt dat door heet water.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu