Vaatwasser AEG foutcode i30

Arne Vh

 • #1
Beste klusvrienden,

Een maand geleden merkte ik 's ochtends een kleine plas water aan de linkervoor-hoek van mijn aeg vaatwas. Om dit te verhelpen had ik de deurrubber eens goed afgekuist, alsook de deurspanning iets vergroot.

Dit probleem leek opgelost, tot ik gisterennacht wakker werd door het ge-biep van foutcode 30 (water in lekbak): er lag én een plasje aan de linkervoor-hoek, alsook de lekbak was quasi volledig gevuld met wit/beige gekleurd water. (Vuil).

Ik heb de lekbak volledig terug proper gekregen. En ik liet hem nog eens draaien terwijl ik de onderkant controleerde. Heel nu en dan zag ik inderdaad water lekken aan de linkervoor-hoek, en ook zag ik soms water druppelen uit een kleine geribde grijze buis.

Zaterdag zou ik eens de vaatwas volledig uit het meubel halen om alles te goei bekijken, hebben jullie tips of ideeën aan wat dit zou kunnen liggen?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  • #2
  Kijk je onderste sproeiarm maar eens na. Deze gaan vaak open staan op de naad van de zijkant en ook dat kleine rode sproeiarmpje . Dan sproeit hij dus horizontaal door de dorpelrubber door en ook over het gootje heen aan de voorzijde waardoor hij uit de deur kan lekken en in de onderbak. Dorpelrubber zelf kan ook het probleem zijn.
   

  Arne Vh

  • #3
  Sleutelmeneer,

  Onderste sproeier gecontroleerd, zit een scheur van wel 7cm in! Bedankt voor de snelle reactie! Ik ga deze vervangen en opnieuw testen:)
   
  • Like
  Waarderingen: Sleutelmeneer

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu