VaatwasseR AEG 60750 VI lekt water uit labyrinth

Arnipe

  • #1
Mijn AEG 60750 VI oko favorit lekt veel water uit labyrint, rechsonder, uit meest rechtse pijpje. Heb labyrint als gereinigd, ringetjes verwisseld, toevoerslang naar pomphuis gereinigd. Iemand een suggestie wat de overloop veroorzaakt?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Loopt niet snel genoeg door naar de kuip.
In de meeste gevallen de grote zwarte slang die naar de kuip loopt verstopt aan de kant van de kuip.
Heet water erin en proberen door te prikken met iets wat de slang niet stuk prikt.
Ook een stuk glas in de kuip waar deze slang op uit komt is een mogelijkheid.
Het labyrint het beste een dag in bleek zetten met af en toe schudden.
Het slangetje is een overloopslangetje om te voorkomen dat het labyrint overloopt.
 

Arnipe

  • #3
Dank voor de suggesties. Ik heb grote zwarte slang die naar pomphuis loop schoongemaakt, er zit geen obstructie bij ingang kuip. Alles helemaal drooggemaakt, leeg labyrnth. Als ik dan de vaarwasser een programma laat draaien loopt er direct (binnen 10 seconden) veel water over uit rechtse pijpje (van de vier) dat naar de vlotter lijkt te lopen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Labyrint moet echt brandschoon zijn.
 

Arnipe

  • #5
Het wegstromen van water uit de pijpjes rechtsonder was een foutje. Ik had de ringetjes om labyrint gedaan. Maar de ringetjes moesten in de hulzen waar je deze pijpjes van labyrint in plaatst. Toen was dit probleem verholpen. Vervolgens zag ik een lekje in de grote zwarte slang die naar het pomphuis loopt. Nieuwe slang besteld, en lekje provisorisch dichtgeplakt met duktape. Vaatwasser (kuip) drooggemaakt, en vervolgens programma gedraaid. Hij doet het weer!! Oorzaak van het oorspronkelijke probleem waarbij vaatwasser bleef pompen kwam door deze lekkage. Lekkage verholpen. Vaatwasser doet t weer.
 

ppieters

  • #6
Ervaar momenteel net hetzelfde probleem, maar dan bij het tweede pijpje van rechts (loopt over). Ondertussen nieuw labyrint geplaatst en grote zwarte buis verwijderd en brandschoon gemaakt maar dat heeft het probleem niet opgelost.

Indien ik een stukje keukenpapier in het pijpje aanbreng zuigt deze het water contant weg en kan ik zonder problemen een volledige cyclus opstarten. Echter zonder het keukenpapiertje zal dit op de bodemplaat terecht gaan komen en de vlotter weer doen stijgen waardoor de pomp in een continue cyclus gaat aanslaan.

Iemand een idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn en of het al dan niet een ultieme oplossing zou kunnen zijn om het 3e pijpje met siliconen dicht te spuiten? Dit laatste uiteraard er van uitgaande dat de o-ring versleten zou zijn, maar deze heb ik al eens gewisseld met een andere pijpje, hetgeen geen oplossing bracht.

Nota: specs toestel --> FAV40860IA (pnc 911 234 690 01)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu