Vaatwasser aansluiten op y splitsing

Roos60

  • #1
Goedemorgen

Ik wil de vaatwasser aansluiten op een y splitsing waar de wasmachine ook op wordt aangesloten. Beide hebben een waterstop..is dat mogelijk. Graag jullie advies.
Bvd



 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je een Y-splitsing gebruik die na de waterkraan zit (meestal van kunststof), dan komen beide waterstops scheef te zitten en dat is lang niet bij alle waterstops goed voor de werking. Bovendien kun je dan alleen de kraan voor beide machines afsluiten. En waarschijnlijk zitten de aansluitingen te dicht bij elkaar.

Indien je de kraan vervangt door een metalen Y-splitsing en daar dan twee geschikte wasmachinekranen in schroeft, kun je beide kranen netjes recht zetten en ze apart afsluiten indien nodig. Vanzelfsprekend even teflon tape of afdichtkoord gebruiken als je de zaak in elkaar schroeft.
 

Roos60

  • #3
Dank voor jou reactie. Mijn zoon heeft het aangesloten. 3 keren opnieuw getapet. Het blijft lekken. Wat kan ik er aan doen.
BVD, groetjes Roos
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan afdichtkoord gebruiken.

Overigens: Heb je een verchroomd Y-stuk gebruikt? Zo ja, waar lekt het?

- De aansluiting van Y-stuk op de muurplaat moet met tape of afdichtkoord gebeuren.
- De aansluiting van de kranen op het Y-stuk eveneens.
- Maar de aansluiting van de slangen van de apparatuur aan de kranen moet niet met tape gebeuren: daar hoort een fiber- of rubberring tussen te zitten.
 

Roos60

  • #5
Aha... dat is het probleem. Dank je wel. Fijne avond
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu