Vaatwasser aansluiten - leidingen zijn erg kort

Bjornster

  • #1
Óla mensen,

Straks haal ik mijn 2ehands vaatwasser schoonheid op en die moet natuurlijk aangesloten worden.

Hoe en waar (zie foto's?). De leidingen zijn erg kort, weinig ruimte en waar moet de afvoer komen? Aan dat grijze ding links? Kan de afvoerslang onder de kastjes door op de grond alvorens naar boven te gaan?

Ik krijg een vaatwasser met aqua-stop, alleen hoe en wat, waar en het makkelijks een kraan te plaatsen en hoe?
Het is allemaal erg krap.....

Alvast bedankt!
Björn







PS. De stroomvoorziening is geen probleem.
 

Pepjo

  • #2
Aan die dop een zwanehals monteren, zeker niet op de grond.
Ik zou het geheel zo maken dat de slang van de vaatwasser er nog net gemakkelijk in gaat.

Tegen de achterwand een kraan monteren die voor vaatwasser / wasmachine- aansluiting geschikt is (met zo'n zwarte knop en ontluchter).

Die sluit je op de koudwaterleiding aan. Dit zou ik niet doen op degene die je kastje binnenkomt, maar hem ergens eerder oppakken en dan een apart gat hiervoor boren. De leidingen die er al zitten zitten namelijk vrij strak gemonteerd, dat wordt een gerommel van jewelste.
 

Michiel_H

  • #3
Ik zou de sifon aansluiten op de grijze dop en dan boven op de sifon nog een lange buis zetten, tot net onder de onderkant van het aanrechblad (zodat de slang er nog precies inpast). Hierdoor voorkom je dat je kastje nat wordt als je sifon aan het borrelen is omdat die leeg wordt getrokken.
 

Bjornster

  • #4
Apart gat boren? En dan door dat gat heen proberen snelkoppelingen er tussen te steken? Lijkt me vrij onmogelijk... hmmm, hoe gaan we dit doen....

Na de geplaatste sifon een lange buis? Ik zit al net onder de spoelbak!
 

Fiesiekus

  • #5
Je kunt overwegen de bestaande zwanenhals te vervangen door een exemplaar met speciale vaatwasmachineafvoeraansluiting. Daarop wordt de slang met een slangenklem luchtdicht aangesloten zodat lekkage onmogelijk is. Scheelt weer ruimte t.o.v. een tweede zwanenhals.

Als de wateraansluiting flexibel is (ik kan dat op de foto niet zien) dan kunt u de koude aansluiting loshalen, een T-knel en op de T weer met een 15 mm leiding naar een nieuw te plaatsen muurplaat onder de bestaande K-aansluiting. Daarop kraan met beluchter etc. plaatsen.
 

Bjornster

  • #6
Ik kan zelf niet bij de hoofdkraan aangezien ik in studentengebouw woon. De leidingen naar de keukenkraan kan ik wel afsluiten (zie foto's) maar die leiding is wel wat dunner in afmetingen dan de koperen, kan ik hier dan een t-splitsing op maken met kraan?

Weet het even niet meer...

 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
Nee, je zal toch de koperen leiding moeten onderbreken.
 

Bjornster

  • #8
Dank je, Ron, ik dacht daar ook aan ja.

De leidingen komen uit een soort dikke multiplex wand, is toch niet zo'n probleem om wat ruimte uit te zagen... Hoe doe je dat het best en hoe denk je dat die t splitsing het best gemaakt kan worden? De koudwater-kraan zit links.

Het is allemaal superkrap.
 

Bjornster

  • #9
Misschien iemand nog een idee? Blijf als het kan liever even af van de koperen door de ruimte en de moeilijk af te sluiten hoofdkraan...
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #10
Bjornster schreef:
Hoe doe je dat het best en hoe denk je dat die t splitsing het best gemaakt kan worden?
Met een knelkoppeling.
 

Fiesiekus

  • #11
Je ontkomt toch niet aan het afsluiten van het water; aan die 12 mm leiding is moeilijk (onmogelijk) een extra aansluiting te fabrieken. Komt de vaatwasser in de fusie?
 

Bjornster

  • #12
Hij staat niet naast het gootsteenkastje, maar daarnaast!

Antwoord uit ander forum verwijderd, moderator.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #13
Het bovenstaande antwoord, dat op een ander forum was gegeven, is verwijderd.

Wanneer je een antwoord krijgt op een ander forum, is het de bedoeling dat je aldaar doorgaat op dat antwoord.

Het heeft geen enkele zin, dat hier te doen, en daarbij is het niet fair ook t.o.v. de beantwoorder op dat andere forum, want die heeft hier (voorzover mij bekend) geen account.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu