USB wandcontactdoos ampere te laag

MaikeldeJ

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een stopcontact vervangen met een USB wandcontactdoos (https://www.bouwmaat.nl/q-link-contactdoos-inbouw-2-x-usb-5v/product/0000759607). Apparaten die aangesloten worden via een USB kabel aan de wandcontactdoos laden in de eerste 5 seconden normaal op en daarna extreem vertraagd. De oplaadtijd verspringt van 1,5 uur naar 8 uur!

Met een USB spanningsmeter ben ik er achter gekomen dat in het begin 1,7A wordt geleverd, om vervolgens 5 seconden later naar max 0,40A te zakken. Alles gecontroleerd, dubbel gecheckt of N en L niet zijn omgedraaid, de USB kabels doorgemeten, alles opnieuw aangesloten, maar dit heeft geen resultaat. Ook de USB wandcontactdoos aansluiten op andere stopcontacten levert een spanning op van 0,40A.

De wandcontactdoos geruild in de winkel, maar deze doet exact hetzelfde.

Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen?

Gr,

Maikel
 

Sander 1972

  • #2
Omdat je een lader bij je apparaat krijgt, die is ingeregeld op jou telefoon bvb. Dus het zou een beveiliging in je apparaat kiunnen zijn
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Hoe heb je de gebruikte kabel als oorzaak uitgesloten?
 

MaikeldeJ

  • #4
Opladen met dezelfde USB-kabel, via de lader levert continue 1,7A.
Ik heb ook andere apparaten opgeladen waarbij de ampere direct zakt naar 0,4.
 

MaikeldeJ

  • #5
Door de telefoon (en later tablet) op te laden via de normale weg.
Dus de USB kabel in de adapter en die in het stopcontact.
 

Hharbers

  • #6
Wat zegt specificatie van de leverancier van wcd?
 

MaikeldeJ

  • #7
5V en max 3.1Amp
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #8
Dat een USB-inbouwdoow 3,1 A kan leveren betekent niet dat de telefoon dat ook gaat opvragen. Telefoon en oplader gaan de stromen en spanningen die ze aankunnen met elkaar afstemmen via protocollen als USB Power Delivery of Quick Charge. Er kan dan ook met hogere spanningen dan 5 V worden opgeladen. Het lijkt er niet op dat je contactdoos een van de protocollen beheerst en er wordt dan met een vrij lage stroom opgeladen. Normaal is echter 500 mA en niet 400.
 

BigBert

  • #9
Als ie volgens de specificaties max 3.1 Ampere levert en na enkele seconden slechts 0.4 Ampere geeft, is ie kapot. Ik zou ermee teruggaan en een ander merk kopen. Ik ga er wel even vanuit dat je hem goed hebt aangesloten.
 
Laatst bewerkt:

MaikeldeJ

  • #10
Ik heb hem al een keer omgeruild. Ik ga het advies opvolgen en een ander merk proberen.Bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu