Uitsparing in muur dichten en stucen

Datdatzois

  • #1
Omdat wij onze woonkamer groter wilden maken heb ik jaren geleden een aangrensende zijkamer betrokken door de muur uit te breken. Het is een draagmuur waar nu een balk in zit. Over de totale muur (6m x 3m) gezien zit er nu een uitsparing van 2m x 2,5m. De muur zelf is opgebouwd uit rood (volgens mij ook wit) baksteen. Omdat er een kleintje op komst is, hebben we nu de zijkamer ineens weer nodig :wink:

Ik vraag mij nu af hoe ik deze het best kan dichten. Lastig maakt het, dat wij de gehele muur weer strak willen hebben en de uitsparing dus gedicht moet worden, en ook gestucd moet worden. Wat natuurlijk niet moet gebeuren, is dat het nieuwe deel straks zichtbaar wordt omdat een en ander mogelijk is gaan 'werken'.

Wij hebben overigens een houtenvloer die ik eigenlijk niet van plan ben open te maken gezien er vloerbedekking gelijmd zit en er diverse lagen onder zitten. Ik wil het nieuwe deel dus het liefst op de houtenvloer maken.

Iemand een gedegen advies hiervoor? Materialen? Moet ik bijv. ankeren in de zijkanten? Etc
 

Datdatzois

  • #3
Volgens mij kan ik hier wel mee uit de voeten, bedankt.

Nog 2 additionele vragen:

1.
Het profiel op de vloer begrijp ik. Nu heb ik rechts en links over de lengte nu ook MDF latten zitten, geverfd. Kan ik hier ook profielen gebruiken, of kan ik deze beter demonteren en het nieuwe deel direct 'tegen' het oude deel (dus de stenen) opbouwen? Demonteren kan wellicht een taaie klus worden namelijk...

2.
Is het moeilijk in te schatten of ik wel/niet last ga krijgen ivm. werking van het nieuwe deel t.o.v. de rest van de muur? Ik stuc dus het nieuwe deel tegen het oude deel aan, of net iets ervan mee...
 

MvanV

  • #4
Als je het met bakstenen of kalkzandstenen doet zal het niet snel veel gaan werken. Bakstenen kan je met cement aan de andere vastzetten, dan zit er op zich geen werking meer in.

Met hout er in, of andere materialen, wel.

De easy way is een houtwerkje en gips er tegen beetje verdiept en dan stucen, maar dat kan makkelijker gaan werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu