Uitschuifbare tafel opknappen

Beth

  • #1
Ik heb een oude uitschuifbare tafel waarvan ik het blad een leuk kleurtje wil geven. Nu is de tafel ingeklapt te klein: hij staat dus altijd uitgeschoven. Het lijkt mij het mooiste om er één geheel van te maken. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Of is het een slecht idee en waarom? Het is een oude tafel, dus het hout zal niet meer (veel) werken.

Ik dacht zelf aan de naden dichtkitten (met welke kit?), evt plamuren om geen hoogteverschil meer te hebben, en tenslotte in de grondverf en de lak.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou de tafelgedeeltes aan elkaar schroeven en dan zo laten, met kitten blijft er beweging in de tafel zitten, plamuur gaat ook barsten, daar blijf je mee aan de gang.
Dan is een mooie strakke v-naad zo gek nog niet.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Je zou een twee-componenten houtreparatie pasta op epoxy basis kunnen overwegen. Eerst de randen tussen de bladelementen blank schuren zodat de pasta goed hecht, dan de pasta ertussen, bladen tegen elkaar aandrukken en aan de onderkant de bladen vastschroeven met latjes aan elkaar zodat ze mechanisch vast zitten.

De pasta moet bij het aandrukken wat uit de naden geperst worden zodat je die als het hard geworden is kunt afschuren. Dan grondverf, eventueel met plamuur de laatste hoogteverschillen wegwerken en aflakken.

Houtreparatie epoxyproducten blijven elastisch en lijmen goed op hout.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu