Uitloop inbouwkraan zit scheef bij volledig erop draaien

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #1
zoals op foto is te zien dat de kraan nu naar rechts straalt. Ik kan hem geen kwartslag doordraaien omdat hij volledig vast zit en driekwart terug zit die voor mijn gevoel te los. Heb nog niets kunnen testen betreft lekkages omdat ik de leidingen nog moet verlengen. Wie kan me uitleggen wat ik moet doen om de straal naar beneden te krijgen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Loshalen en schroefdraad omwikkelen met teflontape of het speciale "55" draad wat hiervoor in de handel verkrijgbaar is.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Oké super dankjewel. Is dit gebruikelijk om zo te doen? Het was mij ook al door mijn hoofd gegaan met teflon, maar dacht dat je het op 1 of andere manier wel moest kunnen stellen, waar ik niet uit kwam.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Soms bestaan die uitlopen uit 2 delen.
Het eerste deel kun je dan helemaal er in draaien, en het 2e deel zet je daar dan weer op vast met een imbus boutje.

Ik zou ook geen teflon tape gebruiken, want als je die maar een klein stukje terug draaid lekt het al.
Die afdichtingskoord 55 is veel beter, die kun je nog een kwart slag terug draaien eventueel zonder dat het gaat lekken.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
In dit geval bestaat de uitloop uit 1 deel. Zitten wel inbus in de uitloop en in de mengkraan zelf. Die had ik al geprobeerd beetje te draaien maar kwam geen beweging in. Wilde ook niet doorzetten ivm kapot draaien oid. Dan ga ik waneer alles klaar, 55 tape gebruiken. Thanks voor de antwoorden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu