Uitlezen storing Scholtés LVTI 12-62 Auto Wash

Frans Sr

  • #1
Wie kan mij helpen met het uitlezen van de storingmeldingen middels de led's op de deur van mijn Scholtés afwasmachine. Steeds vaker springt mijn afwasmachine op storing en knipperen de twee rechter (express en weken) groene led's gelijktijdig. Ik heb de indruk dat hij vrij in het begin van het programma dit doet en nadat de maschine het water heeft afgepompt. Het wasblokje ligt er dan nog in en de ruimte is ook niet warm geweest.
Op internet kan ik helemaal geen storingsoverzichtje vinden voor de machine. Waarom is dit zo geheim. Storingsmeldligen van bijvoorbeeld Nefit staan gewoon in het gebruiksaanwijzingboekje.
Als ik de servicedienst bel willen ze het alleen vertellen nadat ik bereid ben voorrijdkosten te betalen. Vandaar mijn hoop gevestigd op de kennis van het klusidee forum. Alvast bedankt. Frans
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien hebt u hier iets aan, meer kon ik niet vinden.
Storingslampjes 3 en 4 en 6 knipperen :Die foutcode staat voor "disconnected wires on the dispenser or timer, foulty coil or timer triac broken." Dus slecht contact in de zeepbak of op de timer zelf. De triac op de timer kan ook stuk zijn.
Ik zou het verwarmingselement ook eens doormeten, of de ntc.
 

Frans Sr

  • #3
In mijn geval knipperen dus de lampjes 5 en 6. Om zomaar alles los te halen en door te meten ben ik minder voorstander van. Bovendien is het verwarmingselement vorig jaar na een blikseminslag door Witgoed Service Oost-Nederland vervangen (voor verzekerd). Wat is ntc en waar zit die. Wat ik al een tijdje niet meer kan gebruiken is de deksel van het zeepbakje die is namelijk afgebroken. Geeft die dan storing met de lampjes 5 en 6?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou het echt niet weten, misschien iemand anders, deze machines komen niet zoveel voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu