Uitbouw achterkant woonhuis

JoeyAar

  • #1
Al weken zit ik met een gigantische moeilijk te bereiken constructeur die alleen maar half werk aanleverd. Ondertussen zit de eerste paal in de grond en moet ik de HSB gaan bestellen. Gezien mijn verbouwing gewoon doorgaat. Is er iemand die mij kan vertellen hoe dik de C24 SLS vuren balken minimaal moeten zijn om de vloer te kunnen dragen met het oog op nog een verdieping van compleet hout met plat dak plus zonnepanelen over een paar jaar?

De gehele fundering is al op de opbouw ingesteld. De uitbouw wordt 4000mm lang en 2700mm breed. Zie de bijlage voor de vorm.

De muuropbouw wil ik het liefste als het volgende hebben (het doel is zo dun mogelijk);

100mm baksteen
30mm luchtspouw
22mm OSBplaat dampopen folie
137mm HSB + isolatie
22mm OSBplaat vochtwerende folie
12,5mm gipsplaat

De fundering is 400mm breed. Dus de HSB kan indien nodig nog veel dikker worden. Wie kan mij helpen? Is bijvoorbeeld 38 x 140mm elke 400mm voldoende om alle verticale krachten te houden?

Screenshot_20220118-144553_Drive.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je de opbouw zo dun (en licht) mogelijk wilt hebben, vervang dan de baksteen door iets anders: Rabat, potdekseldelen of een plaat met steenstrips. Ik zou juist de isolatie maximaliseren.
 

JoeyAar

  • #3
Niet compleet een reactie op mijn vraag, maar toch ben ik geinteresserd. Hoe zou jij dit dan bij een HSB toepassen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Op de buitenkant van de HSB, over de folie plaats je een regelwerk (om het plaatmateriaal te ventileren). Daarop kun je dus rabat of plaatmateriaal aanbrengen. Scheelt ca 7-8 cm wanddikte.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu