Twee vragen aansluiten wastafel

Tom_m

 • #1
Goedenavond medeklussers,

Ik ben bezig met het plaatsen van een nieuw wastafelmeubel
in onze slaapkamer. Allereerst ben ik begonnen de reeds aanwezige waterleidingen fatsoenlijk te beugelen en voorzien van stopkraantjes.

Ik vermoed dat ik niet helemaal de juiste stopkranen heb geplaatst, aangezien deze zijn voorzien van een 3/8 wartel en geen schroefdraad. Om de kraanverbinding te kunnen maken heb ik twee 3/8 nippels aangeschaft, ik weet echter niet zeker of ik deze aan de zijde van de stopkraan nog moet voorzien van loctite 55? Ik heb een foto bijgevoegd van de stopkraan. Er lijkt wel iets van een metalen ring in te zitten, maar of dit als afdichting werkt??En nog een tweede vraag. (ik heb nog nooit een waste in een wasbak gemonteerd). In de handleiding wordt gesproken over het plaatsen van "installation kit" aan de onderzijde van de plug welke in de wasbak geplaatst wordt, dit zou siliconenkit kunnen zijn.

Echter, er zit ook een witte soort schuimachtige ring bij, welke als 2e optie besproken wordt waarbij niet gekit hoeft te worden. Wat heeft de voorkeur? Of moet ik zowel kitten als de ring gebruiken?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dat is een hoekstopkraantje voor de aansluiting van een toiletreservoir.
  Waarom wilt u stopkranen toepassen, die zijn niet echt nodig.

  Voor de afvoer de witte ring gebruiken, kit laat altijd los na een tijdje.
   

  Tom_m

  • #3
  Bedankt voor de snelle reactie!

  Duidelijk wat betreft de afvoer en het gebruik van de witte ring ipv kit. Ga ik dit toepassen.

  Het leek me handig om stopkraantjes toe te passen om zo met gemak van kraan te kunnen wisselen. (oorspronkelijk wilden we de oude kraan van de vorige wasbak hergebruiken, maar inmiddels ook een nieuwe gekocht)


  Is het een probleem om deze stopkranen te blijven gebruiken in combinatie met de schroefdraad nippels, of gaat dit sowieso nooit goed werken/lekdicht zijn.


  Uiteraard kan ik de stopkranen verwijderen, maar terugbrengen is helaas niet meer mogelijk.
   

  BertPleizier

  • #4
  Inderdaad altijd stoplraantjes plaatsen bij kranen. Je hebt ze altijd een keer nodig. Vergeet ze niet elke maand even open en dicht te draaien om ze ga gebaar te houden.
   

  Tom_m

  • #5
  Nogmaals bedankt voor de reactie!
  De afvoer is inmiddels gemonteerd.

  Rest nog de vraag of ik de huidig geplaatste stopkraantjes gewoon kan gebruiken in combinatie met de 3/8 nippels, en of ik dan wel of geen loctite moet gebruiken rondom het schroefdraad aan de stopkraanzijde.

  Alvast bedankt!
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Ik denk dat 1 keer per maand het kraantje open en dicht draaien in de loop van de tijd heel veel meer tijd kost dan 1 keer de hoofdkraan dichtdraaien wanneer over misschien wel tig jaar de kraan vervangen moet worden of het leertje of een bovenstuk vervangen als het een kraan met keramische schijven betreft.
  Sorry hoor maar ik vind het flauwekul.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
  Tussen de nippel en kraantje hoort een (fiber) ringetje en geen tape oid. De nippel moet wel een vlakke kant hebben.
   

  Tom_m

  • #8
  Bedankt voor de reacties en adviezen weer!
  Vandaag verder gegaan met het aansluiten van de wastafel en uiteindelijk besloten om de stopkranen te vervangen door juiste exemplaren:

  Alles werkt en is gelukkig lekvrij!
  Gelukkig maar, want de vorige eigenaar heeft de warmwater aansluiting gebogen uit de muur laten komen waardoor er nog maar een klein stukje is om te knellen. Ik heb de oude knelring maar laten zitten, omdat weghalen en een hele nieuwe koppeling zou betekenen dat deze in de bocht zou komen te zitten...

  De kunststof vulblokjes achter de bevestigingspunten zijn trouwens echt nodig, aangezien de muur iets "bol" gestuukt is :)

  Bedankt nogmaals!
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Stopkranen in de wc zijn dubbel handig je kan daarmee ook de maximale watertoevoer regelen als een te harde straal er een waterballet van maakt
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #10
  Bij een toekomstige badkamerrenovatie is het wel prettig als je tijdens het demonteren nog water hebt in de rest van de woning, en zonder dat je tijdelijk moet knellen met eindstoppen oid.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu