Twee kranen aansluiten op close up boiler

MCHeet89

  • #1
Beste allemaal,

Op dit moment ben ik bezig in de bijkeuken een wastafel te maken. Daarnaast heb ik een soort doucheplek gemaakt om emmers weg te kunnen storten en mijn hond af te kunnen spoelen na een fijn modderbad. Nou heb ik dus niet veel warm water nodig, maar een beetje lauw zou prettig zijn. Onder het aanrecht heb ik geen plek voor een close in boiler, dus ik dacht een close up boiler (15 liter). Maar hier lees ik in de installatiehandleiding dat ik dan een lagedruk mengkraan nodig zou hebben en dus enkel 1 kraan aan kan sluiten. De verkoper zegt ook dat het niet mogelijk zou zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat er geen oplossing is om 2 kranen op een close up aan te sluiten.
Zelf zou ik zeggen, koud water toevoer splitsen, 1 naar wastafel, 1 naar douche, 1 naar boiler. Uit de boiler warm water, 1 naar wastafel, 1 naar douche.
Uiteraard werk ik dit dan weg in de muur, waardoor er 2 aansluitingen uit de muur komen bij de boiler, waar ik ze met flexibele slangen koppel en zo mijn verbinding heb.

Gaat hier iets fout in mijn gedachten, heb ik nog iets nodig van een overdrukventiel en dus een afvoerpunt?

Ik zou heel erg geholpen zijn als het op deze manier kan of eventueel een alternatief, alvast bedankt!
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Bij een drukloze boiler moet de uitgaande leiding altijd open staan. Je tapt heet water door de koudwatertoevoer naar de boiler open te zetten. Door de druk van het instromende water, wordt het warme water uit de boiler naar buiten gedrukt. Zou je twee lagedruk mengkranen aansluiten, dan zou het water altijd uit beide kranen komen.

Wil je meerdere tappunten hebben, dan moet je een drukvaste boiler nemen met een inlaatcombinatie.
 

MCHeet89

  • #3
Oke bedankt voor je snelle reactie. Kan het in dat geval dan een 15 liter close in boiler zijn die ik boven het aanrecht ophang of moet het dan een grotere boiler (lees meer dan 30 liter) worden. Want dat wordt al lastiger dan en ook beetje overdone voor de behoefte.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Drukvaste boilers heb je ook in 15 liter. Googelen maar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu