Twee boekenplanken op elkaar aansluiten

Djmickey

  • #1
Op de site van de zweedse meubelgigant een boekenplank gezien die verborgen aan de muur kan worden bevestigd. Nu kan ik kiezen uit een plank van 1,1 m of 1,9 m. Ik ben opzoek naar 2,40 m.

Is het een mogelijkheid om twee planken van 1,1m op elkaar aan te sluiten? Lijkt me lastig om deze dan precies op elkaar aan te sluiten met boren... Doel is dus een plank van 2,2 m creeeren. Voordat ik ga boren wil ik wel zeker weten dat het geen onhaalbare kaart is...
 

Cees S.

  • #2
Ik ken die planken niet, maar ik verwacht dat ze hol zijn.
Maak aan de ene kant een soort pen, door het opvullen van de holle ruimte, deze gaat dan in de plank aan de andere zijde en je hebt een stabiele verbinding

Cees
 

Kees61

  • #3
Het zullen wel planken zijn die op metalen pennen of beugels geschoven worden. Als het goed is dan zit er wel een beetje ruimte in de gaten, dus als je de gaten goed afschrijft dan kan het niet mis gaan.

Als je bang bent dat de planken wisselen dan kan je aan de kop van de panken een veer infrezen. Als je die aan de achterkant doorloopt dan kan je de tweede plank er ook zo opschuiven.
 

Djmickey

  • #4
Bedankt voor de antwoorden tot zover,maar ik ben niet helemaal duidelijk geweest. :oops: Het is niet mijn bedoeling om de 2 planken aan elkaar vast te maken, maar de gaten in de muur zo te boren dat ze in elkaar overlopen.
 

Kees61

  • #5
Je hebt toch wel een duimstok?

Anders begin je met een waterpasse lijn van 2 meter lang op de muur, waar het hart van de plank komt.
Dan leg je een plank plat tegen de muur, langs die lijn, en teken je de gaten af. Klein streepje waar het eind van de plank zit en dan neem je de andere plank, ook langs de lange lijn leggen met de kop tegen het kleine streepje en dan teken je daar ook de gaten van af.

De gaten zitten toch niet precies aan het eind van de plank? Ik denk eerder een aantal centimeters uit het eind.
 

EdP

  • #6
Die planken ken ik wel en ik geloof dat ik wel begrijp wat het probleem van de vraagsteller is. De plankdrager komt niet tot de rand van de plank, wat helemaal niet erg is.

Als je de planken op de grond naast elkaar legt, kun je de hart-op-hart afstand meten tussen de schroefgaten van de 2 beugels. Dit schrijf je over op de muur en dan maar netjes boren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu