Tv meubel verstevigen

Nadia1504

  • #1
Hallo klusser,

Ik zit met een probleempje, heb net een nieuw tvmeubel gekocht maar zie dat deze onder de apparatuur toch een beetje begint te buigen.

Het meubel is 1.80 m breed en heeft 6 poten (4 op de hoeken en 2 in het midden voor draagkracht), en beide lange platen (18 mm dik, geen mdf maar ook geen spaanplaat) zijn gebogen. Dit komt omdat deze verbonden zijn door de tussenschotten.

Heb inmiddels alle apparatuur verwijderd maar blijf met een paar vragen zitten
1. Kan het meubel weer recht worden? En zo ja hoe?
2. Kan ik het verstevigen? Bijv. d.m.v. een mdf plaat aan de bodem te schroeven, extra poten?

Ik hoop dat iemand ervaring heeft of een goed idee.

Groet Nadia
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kun je niet beter het meubel terugbrengen en een steviger exemplaar kopen?

Het is nogal wat om meteen aan een spiksplinternieuw meubel te gaan knutselen...

Anders graag even een foto plaatsen van het meubel incl. apparatuur, dus met probleem zichtbaar.
 

Kees61

  • #3
90 cm en 18 mm dun is vragen om doorbuigen.
Zit er geen achterschot in? Een achterwand tussen de twee bladen zal het meubel veel steviger maken.
Maare.. eerst maar een fotootje laten zien als dat kan.
 

Nadia1504

  • #4
Hallo Kees en Kees,

Teneerste bedankt voor jullie reacties!

Helaas kan ik niet zelf een foto maken van het meubel want heb geen digitale camera. Ik heb wel een foto van 't meubel van internet afgehaald en gevraagd of Kees deze wil toevoegen, dan heb je in ieder geval een idee. Ik weet wel afmetingen en gewicht van de apparatuur.

Momenteel staat er geen apparatuur meer in meubel maar dat moet wel weer, de tv (54 kg.) die erop had gezet waarna het meubel lichtjes doorboog, heb ik meteen verwijderd en deze staat nu op een statief en komt dus niet meer op het meubel, de andere apparatuur moet wel weer in t meubel.

Afmetingen meubel:. Het meubel heeft drie kleppen, die naar voren open gaan, binnenafmetingen buitenste 2 klepvakken (bxdxh): 56,5x51x27 cm. Binnenafmetingen van het middelste klepvak (bxdxh): 58x51x27 cm. Totale buitenafmetingen (bxdxh): 180x55x41 cm. De dikte van alle planken is 18mm.

De voor zij en achterkant zitten dus dicht en tussen de klepvakken zitten dus ook schotten van hetzelfde materiaal en dikte as rest van de kast. Alleen de achterkant is van ander materiaal wat dunner is wat je vrijwel altijd ziet bij de achterkant van een meubel, het zit wel helemaal ingeklemt dmv. groeven.

Verder moet erin het linker compartiment apparatuur die (l x b x h) 32cm x 32 bij 24 en weegt 20 kg. Het middelste compartiment een box van 54cm x 23 x 24 en weegt 9 kilo. en in het rechtergedeelte een apparaat van 42cm x 36 x 26 en weegt 22,5 kilo.
Dus in totaal met kabels er stekkers is het gewicht dat in het meubel moet max. 55 kilo. het lijkt mij dat elk meubel dit toch wel moet kunnen dragen, maar ben een leek!

En het idee om het meubel terug te brengen is geen optie, want zoals je aan de afmetingen ziet past alle apparatuur erin en dat is heel moeilijk om te vinden omdat het geen standaard maten zijn, dus ik wil de uitdaging aan om het te verstevigen.

Aan de onderkant een extra mdf plaat schroeven en dat afwerken met een mooi metaal latje voor het aangezicht is een voor mij zeker een optie en kost niet veel moeite. Mijn vraag is meer: als ik dat doe wordt mijn kast daar dan ook echt sterker van of moet ik dan ook andere zaken verstevigen zols extra blokjes in de compartimenten of andere of meer poten onder het meubel.

Alle tips zijn welkom!
Alvast Bedankt!!
Nadia

 

Kees61

  • #5
Nadia, het blijft lastig om iets te zeggen zonder het te zien.
Er zit dus wel een achterschot in, dat is goed. Ik kan niet zien hoe precies de achterschotten passen. Als daar ruimte in zit dan kan het daardoor al gaan zakken.
Je hebt er ook wel zware apparatuur in zeg.

Een plaat mdf onder de kast schroeven helpt niet zoveel. Die plaat buigt ook door.
Je zou twee extra poten kunnen kopen. Dan zet je de middelste poten onder de tussenzijden aan de voorkant, zodat je daar dezelfde poten hebt en de twee nieuwe poten onder de tussenzijden, aan de achterkant.

Als de bodem dan nog doorbuigt, dan zou je er aan de voorkant een (mdf) regel onder kunnen lijmen van ca 8 cm breed. Dus niet plat er tegen, maar op zijn kant.
Of een metalen kokerprofiel onder de kast schroeven. Iets meer aan de voorkant dan in het midden van de kast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu