Tv meubel - hoe deurtjes vastmaken?

Dylanfornost

  • #1
Hoi,

Binnenkort ben ik van plan om een TV meubel van steigerhout te maken die lijkt op de voorbeeld foto hieronder toegevoegd. Ik weet echter niet goed hoe ik de deurtjes die ik in het meubel wil maken moet bevestigen. Mij leek een kruisgeheng een optie, maar ik heb maar 1,8cm (de dikte van de plank) op deze op te monteren. De scharnieren op de foto lijken op kruisgehengen, maar ik zie de bevestigingsplaatjes helemaal niet; alleen de as. Bestaan er scharnieren die in de kastjes kunnen worden gemonteerd? Of kan dit ook met een kruisgeheng? (bevestigingsplaatje in kastje zodat je aan de buitenkant alleen de as en de arm ziet).Edit:
Zoiets zoek ik. Kan iemand mij vertellen hoe dit gemonteerd is?Met vriendelijke groet,
Niels
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De hengen andersom monteren, dus gespiegeld.
Bij hengen waar de schroefgaten niet dubbel verzinkt zijn het korte stukje van het scharnier even verzinken anders wordt de spleet tussen deurtjes en kast te groot door de kop van de schroeven.
 

Dylanfornost

  • #3
Hoi Jan,

Bedankt voor je antwoord!
Ik zal even moeten kijken of het nodig is de deurtjes te frasen om de hengen goed te kunnen monteren.

Denk je trouwens dat 2mm speling aan elke zijde van de deurtjes genoeg ruimte is voor een kastdeurtje?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
2 mm is genoeg.
 

Dylanfornost

  • #5
Nogmaals bedankt voor de antwoorden!

Ik heb nog een vraagje met betrekking tot de grotere kastdeuren zoals te zien in de voorbeeldfoto's. Deze bestaan uit losse planken. Hoe kan ik het beste de losse planken bij elkaar houden? Ik werk zelf met deuvels. Is het iets om losse houten latjes achter te kastdeuren te plaatsen en deze in de losse planken te deuvelen zodat ze bij elkaar worden gehouden? Of kan ik het beste iets doen met een ijzeren verbindingsstuk? Hebben jullie een (ander) idee?

Mvg,
Niels
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu