Tv hangt scheef aan de muur

Sven2314

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb mijn tv opgehangen met een. Vogel tv beugel .

zoals jullie op het plaatje zien hangt mijn tv scheef. Dit komt omdat de tv een bolling kent aan de achterkant. Daardoor hangt het onderste deel verder van de muur af dan het bovenste deel. de vraag is, hoe krijg ik de tv recht aan de muur? Zou dat met afstandhouders kunnen? En kan ik die afstandhouders alleen aan de bovenkant gebruiken en de onderkant zonder?

voor nu heb ik geen idee hoe ik dit recht krijg en wat te gebruiken.

Hulp is erg welkom! Alvast bedankt.

model: Qe49q60ral

9cfd5ec8-6e96-4695-a11a-c3110ff8fb0f.jpeg
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Naar mijn weten zitten er bij dit soort beugels meestal meerdere busjes om dit op te vangen. Leg de tv plat op zijn kop op een tafel die enigsinds waterpas is, met een kleed er onder, en bevestig dan de beugel opnieuw met inderdaad alleen aan de bovenzijde busjes, kijk dan of de beugel enigsinds waterpas is.

Vaak zitten er ook wel ringen bij waarmee je nog een beetje kunt finetunen mocht met met de busjes niet lukken.

Komt allemaal niet heel nauw, zonder waterpas en op het oog kom je waarschijnlijk ook een eind.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Sven2314

  • #3
Dank je voor je antwoord. De busjes die er bij zitten vallen in de tv (zijn te klein denk ik). Ik heb geen ervaring met de afstandhouders, maar neem aan dat deze er op horen te vallen. De meegeleverde schroeven passen niet allemaal.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Er zijn altijd meer schroeven bijgeleverd omdat de ene TV leverancier deze maat gebruikt en een ander weer een andere maat.
Daarom verschillende maten schroeven en ook verschillende lengte schroeven.
 

Sven2314

  • #5
Dank jullie wel. De busjes moeten dus op het gat vallen en noet in?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Gokje:
Bij alle schroeven dezelfde afstandshouders gebruiken. de tv komt dan iets verder van de muur, maar wel recht.

Wat heb je erbij gekregen?
De laatste keer dat ik er één ophing zat er een bizarre hoeveelheid extra schroeven, ringen, enzovoorts bij.

ps. Het ziet er op deze foto al een stuk beter uit, dan op het samsung forum gisteren. (ik zocht een goeie foto van de achterkant van de tv, maar die is lastig te vinden)
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #7
Sven2314 schreef:
Dank jullie wel. De busjes moeten dus op het gat vallen en noet in?
Even kijken naar het gat, is dit alleen draad, dan moet de bus op het gat vallen

Zit er een kamer in, dus eerst een breder gat, dieper een gat met draad, dan moet hij in het gat vallen. In dit geval kan Jackd wel eens gelijk hebben, en moet er bij alle vier de gaten dezelfde bus. Dan zou het namelijk kunnen zijn dat die fabrikant de twee onderste kamers al dieper heeft gemaakt om voor de kromming van de tv te compenseren.

Verder niet teveel over nadenken, die tv weegt een kilo of 10-15, dat gewicht kan 1 bout al makkelijk houden, als de bout netjes een paar slagen in het draad zit, en de beugel zit goed klem tegen de busjes en voelt niet gammel aan dan kan er niets mis gaan.
 

Sven2314

  • #8
Bedankt voor jullie reactie (ik had geen mail gekregen dat er antwoord was).
Ik heb even foto’s gemaakt. Er zit inderdaad een gat met een kamer. De busjes/buisjes die er bij zitten vallen er volledig in. Alleen snap ik dan de werking niet, dat creëert toch geen afstand? Of moetnik andere buisjes hebben die boven het gat uitsteken?

alvast bedankt!

eeafb71c-dcb5-4ec1-8855-8f1f0d38fdac.jpeg 43388acd-92f4-45f1-9cd0-b05bed2a558e.jpeg fefe19e6-4cdf-4587-aa2b-aff7c52b3ecc.jpeg e469fbf5-6e36-47b6-b81a-56392554c667.jpeg
 

Sander 1972

  • #9
heb je niet toevallig uitvul blokjes liggen
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #10
Buisjes (afstandhouders) in het gat.
Meerdere buisjes, zodat het wel net boven het gat uitkomt.

Eventueel iets langere schroeven halen.
Is deze 2e hands? Ik zie ze meestal niet met zeskantbouten. Niks mis mee, maar dat zou ook het tekort aan buisjes verklaren. Let wel dat je met een steeksleutel al snel (te) veel kracht zet.
 

Sander 1972

  • #11
Kan ook met een sok schroeven draaier gedaan worden. Zit ook in een doppendoosje.
 

Sven2314

  • #12
Nee de tv is ongeveer 4 jaar oud. Er zitten nu m8x 40 mm schroeven in. Als ik de buisjes stapel dan heb ik iets langere nodig.
De 6 kant bouten m8 heb ik er in gezet omdat ik geen m8 met schroefdraad kon vinden (deze zaten wel bij de tv beugel maar waren te kort)
 

Kaajee

  • #13
Gewoon “iets” tussen de beugel en de tv zien te krijgen. En dan dus alleen aan de 2 bovenste schroeven van de beugel. Dat kan zelfs een stukje hout zijn, maar bijvoorbeeld ook een iets grotere moer ertussen plaatsen (als afstandhouder) kan prima werken.
 

Sven2314

  • #14
Dank jullie wel. Ik heb aan weerszijden van de bovenkant twee afstandhouders (buisjes) er tussen geplaatst. 1 buisje komt in het schroefgat en de ander op het andere buisje en steekt er bovenuit.
Het resultaat is al een stuk beter! Op jet oog minder verschil te zien. echter steekt de onderkant nog 1 cm meer uit dan de bovenkant. Een extra buisje gaat niet want dan wordt de schroef te kort.

IMG_4594.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu