Tussenmuur badkamer van 8cm - stevig genoeg voor wastafelmeubel van 50 kg?

Wickster

 • #1
Dag allemaal,

Bij de verbouwing van onze badkamer zijn wij erachter gekomen dat een tussenmuur van onze badkamer vrij fragiel en dun is. Het aanbrengen van elektra en leidingen heeft geresulteerd in 4 gaten in de muur. Het grootste gat is 40 cm breed en 10 tot 20 cm hoog. De andere 3 gaten zijn kleiner, circa 10x10cm. Er zijn geen scheuren ontstaan. Het is een muur van 270cm lengte en 270 cm hoog met een dikte van circa 8cm (inclusief stuclaag). We denken niet dat de muur dragend is gezien de geringe dikte. Het materiaal van de muur lijkt een soort gips/kalk, wat poreus ogend en niet overal met de zelfde hardheid. De woning is gebouwd in de jaren dertig.

Het is de bedoeling dat de gaten opgevuld worden met cement en bakstenen. De muur wordt daarna gestuct en betegeld.

Aan de muur komen de volgende zaken te hangen:

- Verspreid over de muur circa 159 kilo aan wandtegels.

- Een radiator van 15 kilo.

- Een keramische wastafel van 100x60x39cm van 15 kilo met daaronder een wastafelmeubel met 2 lades van rond de 36 kilo. In totaal 51 kilo. De wastafel komt boven de plek van het grote gat te hangen.

- Een spiegel met spiegelverlichting en verwarming van 100x60 (geschat 10 tot 14 kilo).

Kan een muur van deze dikte die mogelijk ook wat verzwakt zou kunnen zijn door de gaten dit gewicht wel dragen? Het gaat dan vooral om het gewicht van de wastafel en wastafelmeubel.

DSC_0008.JPG DSC_0009.JPG DSC_0018.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Bims oftewel drijfsteen muur.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu